Sözleri çarpıtılmıştı: Sosyal medyadaki algı operasyonlarına Murat Kurum'dan yanıt: "Kayıplarımız üzerinden siyasi rant yapanları kınıyorum"

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı tv100 yayınında çarpıtılan “depremde can kaybı” sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Kurum, “Depremde kaybettiğimiz insanlar üzerinden siyasi rant elde edilmez. Depremde kaybettiğimiz insanlar üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışırcasına hareket etme anlayışını doğru bulmuyorum” dedi.

Sözleri çarpıtılmıştı: Sosyal medyadaki algı operasyonlarına Murat Kurum'dan yanıt: "Kayıplarımız üzerinden siyasi rant yapanları kınıyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı tv100 canlı yayınında Türkiye'deki depremlerde yaşanan can kaybı sayısına ilişkin sözlerinin ardından başlayan algı operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

"KAYBETTİMİZ KARDEŞLERİMİZİN ACISI ÜZERİNDEN RANT DEVŞİRME ANLAYIŞINI DOĞRU BULMUYORUM"

Kurum'un açıklamaları şöyle:

"Bir merkezden, sanki bir açık bulmuşçasına, hayatını kaybeden vatandaşlarımız üzerinden siyasi rant yapanları esefle kınıyorum. Biz doğruları milletimize söylemek zorundayız. Siyaseti ülkemize yakışır şekilde yapmak zorundayız. Depremde kaybettiğimiz insanlar yüzünden siyasi rant elde edilmez. Vefat eden kardeşlerimizin acısı üzerinden bir siyasi senaryo ile birlikte, sanki bir şey bulmuşçasına hareket edip tek merkezden kontrol edilen ve sanki bir açık var, malzeme bulduk, bu malzemeden rant devşiririz anlayışını kabul etmiyorum, doğru bulmuyorum.

6 Şubat'ın yıl dönümü geliyor. Şimdi Tozkoparan'dayız, burada da kentsel dönüşüm yaptığımızda siyasi rant yapmamalıyız diyoruz. Türlü türlü oyunlarla kardeşlerimizin kafasını çelmek için bir sürü eylemler yaptılar. Yapılması gereken dönüşümü hızlı bir şekilde yaptık. Şimdi Tozkoparan hızlı bir dönüşüm yaptı, oradaki herkes mutlu.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Daha önce de söyledim. Mevcut yönetimin, İstanbul'un sorunlarına çözüm bulmayanların ajanslar üzerinde kurduğu senaryolar bunlar. Biz bu senaryolara ortak olmayacağız, İstanbul'un meseleleri ile ilgileceğiz dedik. Kanal İstanbul, İstanbul'a bir ihanettir söylemi ile aynı senaryoları kuruyorlar. Bu senaryoların farkındayız biz. İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim de gündemimizde olmayacak. Samimi olmadıklarını biliyoruz. "