Spor salonunda "taciz" iddiası! En büyükleri 17 en küçükleri ise 14 yaşında...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan bir iddianamede bir boks hocası, kendisini "baba gibi" gören 5 kız çocuğunu taciz etti. Savcılık şüphelinin tutuklanmasını talep ederken hakimlik talebi reddetti. Yürütülen soruşturma tamamlanınca da boks hocasının "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 41 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Davanın detaylarını tv100 Muhabiri Halil Sadri Yılmaz'ın özel haberinde anlattı…

En büyükleri 17 en küçükleri ise 14 yaşında İstanbul’da yaşayan 5 kız çocuğu dövüş sporlarına merak salarak 2 buçuk yıl önce aynı boks kursuna yazıldı.

tv100 Muhabiri Halil Sadri Yılmaz'ın özel haberine göre; Yıllarca çalıştırdığı ve birlikte şampiyonluk kazandığı 5 kız öğrencisine taciz iddiası mide bulandırdı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan bir iddianamede boks hocası başsavcılık, boks antrenörüne 41 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

“5 ÖĞRENCİSİNİ DE TACİZ ETTİ”

5 kız çocuğunun ailesi de çocuklarını boks hocasına emanet etmişler, onların milli sporcu olmasını hayal ediyorlardı. Çocukların elde ettiği şampiyonluk başarısı ailelerin mutluluğuna mutluluk katmıştı. Ta ki o vahim iddia ortaya atılana kadar. İddiaya göre boks hocası 5 öğrencisini de farklı zamanlarda taciz etmişti. Taciz olayını duyan aileler, hayatlarının şokunu yaşadı. Ebeveynler şikayetçi olmak için soluğu adliyede aldı.

“BABASIYMIŞ GİBİ YAKLAŞTI”

Avukat Çağla Gül Bulut: “Burada bir boks öğretmeni var yani çocuğun öğretmeni. Sürekli gittiği, eğitim aldığı, belli zaman aralıklarında boks eğitimi aldığı ve bu çocuk da bu eğitimi alırken öğretmeni onu kandırarak babasıymış gibi yaklaşarak çocuğun vücuduna dokunmak suretiyle, çocuğun çeşitli yerlerini ellemek suretiyle, çocuğu öpmek suretilye…”

Boks hocası, savcı talimatıyla gözaltına alındı savcı tutuklama talep etti. Hakim ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

“41 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ”

Hakimlik, şüpheli hocanın tutuksuz yargılanmasına karar verirken başsavcılık yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianameyle birlikte boks hocasının 41 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

HAZIRLANAN İDDİANAMEDEKİ İDDİALAR KAN DONDURDU

Avukat Çağla Gül Bulut, boks hocasının tutuksuz yargılanmasına sitem etti iddia edilen suçun büyüklüğüne dikkat çekti. Bulut, “Ama feci olan şudur ki bu adam tutuklu yargılanmıyor. Tutuksuz yargılanıyor. İddiaların ağırlığına rağmen, çocuğun cinsel istismarı suçunun katalog suç olmasına rağmen bu adam tutuksuz yargılanıyor” dedi.

Tutuksuz yargılanan boks hocası Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.