Beşiktaş'a Kasımpaşa çelmesi: 3-0

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 34’üncü haftasında Beşiktaş sahasında Kasımpaşa’ya 3-0 mağlup oldu. Lacivert-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 28 ve 82’nci dakikada Muleka ile 45+1’inci dakikada Ben Ouanes kaydetti.

Beşiktaş'a Kasımpaşa çelmesi: 3-0

20’nci dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Rıdvan Yılmaz ortasını yaptı. Batshuayi’nin kafayla arkaya aşırttığı topu önünde bulan Welinton’un şutunda top üstten dışarı gitti.

28’inci dakikada Kasımpaşa öne geçti. Paslaşarak kullanılan korner sonrasında Doğucan Haspolat ortasını yaptı. Ceza sahasında iyi yükselen Spajic’in altıpasa indirdiği topa Muleka ayak koydu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.

32’nci dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Çalımlarla ceza sahasına giren Güven topu yerden içeri çevirdi. Altıpasın hemen gerisinde Ghezzal’ın şutunda Kasımpaşa savunması topu çizgiden çıkardı.

45+1’inci dakikada Kasımpaşa farkı 2’ye çıkardı. Hadergjonaj’ın uzaklaştırmak istediği top savunma arkasına sarkan Ben Ouanes’e pas oldu. Kaleci Ersin’in önde olduğu gören Ben Ouanes aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2.

Mücadelenin ilk yarısı Kasımpaşa’nın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

50’nci dakikada Josef’in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Umut Meraş’ın vuruşunda top üstten auta gitti.

82’nci dakikada Kasımpaşa bir gol daha buldu. Umut Meraş’a yaptığı baskı sonrasında topu kapan Hajradinovic’in pasıyla topla buluşan Muleka, kaleci Ersin ile karşı karşıya durumdayken yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Kasımpaşa deplasmanda Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etti.

Josef cezalı duruma düştü

Siyah-beyazlı ekipte, Kasımpaşa maçının 22’nci dakikasında sarı kart gören Josef de Souza cezalı duruma düştü.

Kasımpaşa mücadelesinin 22’nci dakikasında orta sahada Muleka’yı faulle durduran Josef de Souza, pozisyonun ardından hakem Yasin Kol tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Brezilyalı orta saha oyuncusu bu sarı kartla birlikte cezalı duruma düştü. Josef, Süper Lig’in 35’inci haftasında deplasmanda Kayserispor ile oynanacak karşılaşmada takımını yalnız bırakacak.

Vida ve Batshuayi'ye tepki

Beşiktaş’ta karşılaşmanın ikinci yarısında oyundan alınan Domagoj Vida ve Michy Batshuayi, tepkiler eşliğinde kenara geldi. Karşılaşma siyah-beyazlı ekibin, 2-0’lık mağlubiyetiyle devam ederken teknik direktör Valerien Ismael, 62’nci dakikada Vida ve Batshuayi’nin yerine Kenan Karaman ve Kevin N’Koudou’yu sahaya sürdü. İki oyuncu da yedek kulübesine doğru gelirken, siyah-beyazlı taraftarlar oyuncuları ıslıklarla protesto etti.

"Yönetim istifa"

Beşiktaşlı taraftarlar, Kasımpaşa’nın 3’üncü golünün ardından başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimini istifaya davet etti.

Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı konuk ettiği karşılaşmanın 82’nci dakikasında konuk ekip Muleka’nın golüyle skoru 3-0’a getirdi. Bu golün ardından Beşiktaşlı taraftarlar, ‘Yönetim istifa’ şeklinde bir süre tempo tuttu. Taraftarlar ardından başkan Ahmet Nur Çebi’yi hedef alarak ‘Başkan olsana, başkan olsana Trabzonspor’a başkan olsana’ yönünde tezahüratlarda bulundu.