Dev derbinin ilk 11'leri açıklandı!

Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı konuk edecek. Saat 20'de başlayacak maçı Halil Umut Meler yönetecek. Dev derbi öncesi iki takımın da ilk 11'leri belli oldu.

Dev derbinin ilk 11'leri açıklandı!

Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı konuk edecek. Saat 20'de başlayacak maçı Halil Umut Meler yönetecek.

Dev derbi öncesi iki takımın da ilk 11'leri belli oldu.

İşte kadrolar

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Emre, Torreira, Oliveira, Rashica, Mertens, Barış Alper, Icardi.

Beşiktaş: Mert, Rosier, Tayyip Talha, Saiss, Umut Meraş, Josef, Gedson, Salih, Nkoudou, Cenk, Weghorst

Galatasaray tam kadro

Galatasaray'da derbi öncesinde sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor.

Sarı-kırmızılı takımın ligin 11. haftasında Corendon Alanyaspor ile oynadığı müsabakada doğrudan gördüğü kırmızı kart sonrası Disiplin Kurulunun 2 maç men cezası verdiği ve yapılan itiraz üzerine TFF Tahkim Kurulunun cezasını 1 maça indirdiği Abdülkerim Bardakcı, takımdaki yerini alabilecek.

 Galatasaray'da Yusuf Demir, Seferovic ve van Aanholt, Beşiktaş maçı kadrosuna alınmadı.

Ghezzal yok, 3 isim sarı kart sınırında

Beşiktaş, Galatasaray karşısına 1 futbolcu dışında tam kadro çıkacak.

Ayak tabanındaki kapsül yırtığı futbol oynamasını çok olumsuz etkileyen Ghezzal, tedavisini sürdürdüğü için kadroda olamayacak. Cezayirli futbolcu önümüzdeki haftada da forma giyemeyecek.

Siyah beyazlı takımda 3 futbolcu Galatasaray maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

3 sarı kartı bulunan Gedson Fernandes, Valentine Rosier ve Romain Saiss kart görmeleri durumunda 14. haftada oynanacak Antalyaspor maçında yer alamayacak.

352. randevu

Tarihlerinde 352. kez karşılaşacak olan ezeli rakiplerden Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı 124-113 üstünlüğü bulunuyor. Sarı-kırmızılıların 490 golüne ise siyah-beyazlılar 459 golle karşılık verdi.

Süper Lig tarihine oynanan 128 maçta da Galatasaray'ın 47, Beşiktaş'ın ise 38 galibiyeti bulunurken 43 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Lig maçlarında ise Galatasaray 156, Beşiktaş 135 kez gol sevinci yaşadı. İki takım arasındaki son 10 resmi maçta ise Beşiktaş'ın Galatasaray'a karşı 5-4 üstünlüğü bulunuyor.