"Maçta kural hatası var" Efsane hakemden şok iddia!

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup etti. Karşılaşmaya Valencia'nın penaltı atışı sonrası yaşanan olaylar damga vurdu. Hakem Volkan Bayarslan, kaçan penaltıyı tekrarlattı. Ünlü eski hakem Ahmet Çakar bu pozisyonda kural hatası olduğunu söyledi. İşte detaylar...

"Maçta kural hatası var" Efsane hakemden şok iddia!

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup etti. Karşılaşmaya Valencia'nın penaltı atışı sonrası yaşanan olaylar damga vurdu. Hakem Volkan Bayarslan, kaçan penaltıyı tekrarlattı. Ünlü eski hakem Ahmet Çakar bu pozisyonda kural hatası olduğunu söyledi.

İşte Ahmet Çakar'ın açıklamaları

"Maçta çok önemli bir kural hatası yaşandı. Valencia'nın penaltı vuruşu direkten döndü. İkinci defa topa dokundu ve hakem haklı olarak endirekt vuruş verdi. Fakat VAR uyarısıyla vuruş tekrarlandı. Kalecinin ayakları çizgiden ileride. Bu penaltı kaleci tarafından kurtarılmış olsa kesin tekrarı gerekiyordu ve doğru karar olacaktı. Ama FIFA kuralları gereği kaleci topu kurtarmadığı takdirde direkten de dönse auta da gitse tekrar edilmez. Kalecinin çizgiyi terk etmesi abartılı şekilde ve penaltıyı atacak oyuncuyu etkilerse tekrar edilir ki buna da VAR hakemi değil hakem karar verir. 30 santimin etkilemesi diye bir şey olamaz. Çok açık bir kural hatası."

Yeni MHK hayırlı olsun. Lale Orta; tertemiz, dürüst bir akademisyen. Benim devrimin hakemlerinden. Türkiye'nin FIFA kokartlı ilk kadın hakemi ve yıpranmamış bir isim. Ekibinde de bazı arkadaşlarla görev yaptım. Çoğunu tanıyorum. Mayısa kadar cadı kazanı gibi olacak ligimizde doğru hakem atama ve eğitimlerini yaparlar.