Dev maça saatler kaldı! Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek

Galatasaray - Beşiktaş maçı öncesi yüksek tansiyon! Muhtemel 11'ler belli oldu! Erteleme, demeç savaşları, ve hocaların kadro kararı... Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasının kapanış maçında Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Dev maça saatler kaldı! Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftası Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi maçla kapanacak. Nef Stadı'nda yapılacak müsabaka saat 20.00'de başlayacak.                                                       

Hakem: Atilla Karaoğlan                                                                                                                         

1.Yardımcı Hakem: Serkan Ok                                                                                               

2.Yardımcı Hakem: Candaş Elbil                                                                                                           

4. Hakem: Mustafa Kürşad Filiz

VAR Hakemi: Yaşar Kemal Uğurlu 

İşte Muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Pena, Omar, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Pulgar, Cicaldau, Emre Kılınç, Kerem, Gomis

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Vida, Umut, Atiba, Josef, Teixeira, Kenan, Ghezzal, Güven

Eksikler

Galatasaray'da kaptan Arda Turan haricinde eksik oyuncu bulunmuyor. 

Beşiktaş'ın kadrosunda sakatlıkları bulunan Mert Günok, Welinton, Kevin N'Koudou, Miralem Pjanic, Oğuzhan Özyakup ve Mehmet Topal yer almadı. Sakatlıklarını atlatan Josef de Souza ve Atiba Hutchinson ise kafileye dahil edildi.

EZELİ REKABETTE 351. RANDEVU

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasındaki derbide karşılaşacak olan Galatasaray ile Beşiktaş, tarihlerinde 351. kez birbirine rakip olacak.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 350 maçın 123'ünü Galatasaray, 113'ünü Beşiktaş kazandı, 114 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 488 golüne, siyah-beyazlılar 458 golle karşılık verdi.

SÜPER LİG'DE 128. MÜCADELE

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 127 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın ligde karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 46, Beşiktaş ise 38 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 43 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 154, siyah-beyazlılar 134 gol attı.

DERBİ ÖNCESİ TANSİYON YÜKSEK! Açıklamalar Peş peşe gelmişti

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ: (11.03.2022)

''Ertelemeyle alakalı bize gelen hiçbir talep ya da bilgi yok. Pazartesi akşamı eğer hava muhalefeti veya maçın oynanmasına engel hava şartı olmazsa, çıkıp maçımızı oynayacağız. Bu konuda tavrımız net''

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: (12.03.2022)

"Galatasaray'ın zemini mazeret göstermesine gerek yok. Galatasaray'a kapımız açık. Bu nedenle erteleme tavrını kabul etmiyoruz. Hatta istiyorlarsa Barcelona maçını Vodafone Park'ta oynayabilirler."

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı: (12.03.2022)

“Beşiktaş maçı oynamak için neden bu kadar diretiyor anlamıyorum. Biraz empati yapsınlar, geçmiş dönemde maçları ertelenmemiş ve zarar görmüşler. Neden bizim de zarar görmemizi istiyorlar? Bu bir kan davası mı?”

“Kar, NEF Stadyumuna da,Olimpiyat Stadına da,Vodafone’a da yağıyor. Yine de Beşiktaş’ın teklifini değerlendireceğiz. Oyuncularım o kadar formdaki her gün maç olsa yine başarıyla oynarlar.” 

Dev maça saatler kaldı! Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek - Resim : 2

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: (12.03.2022)

"Biz kimseden 'torpil' istemiyoruz. Bizi biraz kayırın da demiyoruz; gölge etmesinler yeter diyoruz. Geldiğimiz noktada, oynanabilmesi halinde ezeli rakibimizi pazartesi günü saat 20.00'de Nef Stadyumu'nda 'aslanlar' gibi bekliyoruz.

Beşiktaş Kulübü'nden Burak Elmas'a sert yanıt: (13.03.2022)

14 Mart Pazartesi günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynayacağımız Galatasaray maçımızın ertelenmesiyle ilgili ne Galatasaray Spor Kulübü’nden ne Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ne de bir başkasından Kulübümüze ve yöneticilerimize hiçbir talep gelmemiştir.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı'dan Beşiktaş'a yanıt: (13.03.2022)

"Başkanımız Burak Elmas, TFF yetkilileriyle temasta bulunurken, ben de Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ ile konuyu görüştüm.

Sayın Kocadağ'ı kar yağışının şiddetini artırmaya başladığı cuma günü, öğle saatlerinde arayarak, yaşadığımız sıkıntıyı aktardım. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nden de anlayış beklediğimizi ilettim. Sayın Emre Kocadağ, konuyu değerlendirip dönüş yapacağını belirtmiş; 1 saat sonra da Kulüp olarak ertelemeye sıcak bakmadıklarını söylemiştir. Gelinen noktada Beşiktaş'ın yapmış olduğu 'Bizlere hiçbir şekilde talep gelmemiştir' açıklaması kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır."

NEF Stadyumu'nun maç öncesi son hali

Dev maça saatler kaldı! Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek - Resim : 3