Sporseverler çok üzülecek! Rafael Nadal, tenisi bırakacağı tarihi resmen açıkladı

Kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 2024 yılında tenisi bırakacağını açıkladı.

Sporseverler çok üzülecek! Rafael Nadal, tenisi bırakacağı tarihi resmen açıkladı

Tenisin ekselansları Roger Federer ile yaşadığı rekabet ve toprak korttaki başarıları ile tarihe adını altın harflerle yazdıran İspanyol Rafael Nadal açıklamalarda bulundu.

Nadal, hayranlarını üzen bir açıklama yaparak tenisi bırakacağı zamanı açıkladı. İspanyol raket, "Şu anda oynamaya devam edersem, gelecek yıl (Roland Garros)  orada olabileceğimi sanmıyorum. Niyetim gelecek yılın son yılım olması ve turnuvalarda oynayabilmek, beni damgalayanlara veda etmek istiyorum” dedi.

Sporseverler çok üzülecek! Rafael Nadal, tenisi bırakacağı tarihi resmen açıkladı - Resim : 1

“NİYETİM 2024’ÜN SON YILIM OLMASI”

Nadal, "Buna Roland Garros'a gitmeyeceğim. Birkaç ay sonra oynamayacağım. Niyetim 2024'ün son yılım olması" diye konuştu.

“SPOR KARİYERİMİ KENARA KOYMAM GEREKİYOR”

Tenisi bırakma gerekçesi için konuşan Nadal, “Galibiyetler maskelese de zor yıllar oldu. Bir noktaya değindim ve ayrıldım. Bu noktada, ihtiyacım olan seviyede rekabet etmeye hazır olmadan. Spor kariyerimi kenara koymam gerekiyor. Vücudumu yenilemeye çalışacağım. Bir dönüş tarihi belirlemeyeceğim. Hazır olduğunda orada olmaya çalışacak. Yıl sonundaki Davis Kupası bir hedef olabilir” ifadelerini kullandı.

Sporseverler çok üzülecek! Rafael Nadal, tenisi bırakacağı tarihi resmen açıkladı - Resim : 2

ROLAND GARROS'TA OLMAYACAK

Federer, sakatlığı nedeniyle Roland Garros’ta olmayacağını da sözlerine ekleyerek, “Avustralya'da yaşadığım sakatlık beklendiği gibi gelişmedi. Yol boyunca goller kaybettim. Roland Garros imkânsız hale geliyor. Uzun yıllar sonra orada olamayacağım. Benim için bu randevu ne anlama geliyor" şeklinde konuştu.