Rekora koşan dizi Squid Game konusu ne, oyuncuları kim?

Çocuk oyunlarını vahşi cinayetlerle buluşturan Netflix dizisi Squid Game, gündemi en çok meşgul eden konulardan biri oldu. İzlenme rekorları kıran Squid Game'in konusu ve oyuncuları araştırılmaya başlandı. Squid Game'in konusu yanında ne anlama geldiği de merak ediliyor. İşte Squid Game konusu...

Rekora koşan dizi Squid Game konusu ne, oyuncuları kim?

Senaryosunu ve yönetmenliğini Hwang Dong-hyuk'un üstlendiği dijital yayın platformu Netflix'in yeni dizilerinden biri olan Squid Game Güney Kore yapımı drama dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin dilinde olan Squid Game dizisinin neden bu kadar araştırıldığı ise konusunda saklı. Squid Game konusu ne? Squid Game oyuncuları kim? İşte Squid Game hakkında merak edilenler...

Rekora koşan dizi Squid Game konusu ne, oyuncuları kim? - Resim : 1

Squid Game konusu ne?

Squid Game, borca batmış ve çaresizlik içindeki 456 insanın, peş peşe altı oyun kazanırlarsa 39 milyon dolarlık ödülü alıp gidebilecekleri umuduyla, kanlı bir hayatta kalma yarışmasının cazibesine kapılmasının hikayesini anlatıyor. Tek bir sorun var: Elenirlerse, bunu yaşamlarıyla ödüyorlar.

Rekora koşan dizi Squid Game konusu ne, oyuncuları kim? - Resim : 2

Netflix yapımı Squid Game; acımasız bir hayatta kalma yarışmasını anlatan Kore dizisi.
Macera dizisi Squid Game iki hafta önce gösterime girdi ve o günden bu yana Squid Game'i izleyen büyük bir izleyici kitlesi oluştu.

Rekora koşan dizi Squid Game konusu ne, oyuncuları kim? - Resim : 3

Rekora koşuyor

Squid Game, Netflix'in şimdiye kadar en çok izlenen yapımı olan romantik tarih dizisi Bridgerton'un rekoruna yaklaşmaya başladı.

Squid Game ne anlatıyor?

Squid Game, toplamda 9 bölümden oluşuyor. Gerilim- drama türünde olan dizi hayatta kalma mücadelesini ekranlara taşıryor.

Squid Game dizisinde, maddi sıkıntı içinde olan yüzlerce çocuk bir oyuna katılmaları için davet alır. Kazananın 40 milyon dolar ödüle kavuşacağı oyun, çocuklar için ölüm tehlikesini de beraberinde getirmektedir.

Rekora koşan dizi Squid Game konusu ne, oyuncuları kim? - Resim : 6
Günlük hayattaki yaşam şartlarının ağırlığı ve cazip ödülün hevesiyle oyuna başlayan çocuklar, hayatta kalabilmek adına her şeyi yapmak zorunda kalır. Hayatta kalan oyuncular, bir sonraki etaba geçerken, diğer yandan oyuncular arasındaki gruplaşmalar, tehlikenin boyutunu daha da artırır.

Rekora koşan dizi Squid Game konusu ne, oyuncuları kim? - Resim : 7

Squid Game oyuncuları kim?

  • Park Hae-soo - Cho Sang-woo
  • Lee Jung-jae - Seong Gi-hun
  • HoYeon Jung - Kang Sae-byeok
  • Oh Yeong-su Oh Il-nam
  • Anupam Tripathi, Abdul Ali
  • Heo Sung-tae Jang Deok-su
  • Kim Joo-ryoung - Han Mi-nyeo

 

Squid Game ne demek?

Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçeye Kalamar Oyunu olarak çevrilmektedir.