Gözler burada! SSK, Bağ-Kur zam oranları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından gözler milyonlarca emeklinin gelecek dönem alacakları maaş zamlarına çevrildi. Peki, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı Temmuz ayında ne kadar olacak? İşte bilinmesi gerekenler...

Gözler burada! SSK, Bağ-Kur zam oranları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerinin ardından milyonlarca vatandaş "Temmuz ayında Emekli maaş zammı ne kadar olacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor. 

SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammı heyecanla bekleniyor. Emekli maaş zammı ocak ve temmuz ayları olmak üzer yılda iki sefer gerçekleştiriliyor. Temmuz ayına yaklaşırken emekli maaş zammı merak ediliyor. 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon oranlarına göre emekli maaşına zam gelecek.

Emekli maaşına yapılacak zam oranın belirlenmesi öncesinde 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklaması bekleniyor. Açıklanan 4 aylık enflasyon oranına göre yüzde 5.45 çıktı.

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Mayıs ayı beklenti anketinde de enflasyon tahmini Mayıs ayı için yüzde 1.27, Haziran için yüzde 0.82 oldu.

Enflasyon beklentilerine göre hesaplanan tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'ya ulaşacak.

Yüzde 5.45 çıkan 4 aylık enflasyona göre en düşük maaş esnaf emeklilerinde 2 bin 155 liraya çıkacak. 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise en düşük aylık 2 bin 551 liraya yükselecek. 7.66'lık tahmine göre ise en düşük emekli aylığı esnafta 2 bin 201, Bağ-Kur tarımda bin 789, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 605 liraya çıkacak.