SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına %45 zam! Emeklinin bu zamla yüzü gülecek. Yeni dönem miktarları belli oldu.

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Kulislerde konuşulan yüzde 45 zam detayını duyanlar sevinçten havalara uçtu. Bayram öncesi müjdeli açıklamayı duymak isteyen SSK ve BAĞ-KUR emeklisi bu habere kilitlenmiş durumda.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına %45 zam! Emeklinin bu zamla yüzü gülecek. Yeni dönem miktarları belli oldu.

Türkiye'de yaşayan emekliler Temmuz maaş zammı haberlerini yakından izliyor. SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisi gözünü Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zammı çevirdi. Ancak Temmuz ayındaki maaş zammının netleşmesi için 6 aylık enflasyonun açıklanması gerekiyor. Türk-iş tarafından şu ana kadar 5 aylık enflasyon verileri açıklandı. Haziran ayı enflasyon verileri ise 3 Temmuz'da açıklanacak. Böylece 2023 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon oranları belli olmuş olacak.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına %45 zam! Emeklinin bu zamla yüzü gülecek. Yeni dönem miktarları belli oldu. - Resim : 1

'ENFLASYON VERİSİ BAZ ALINMAYACAK' İDDİASI

Temmuz emekli maaş zammı ile ilgili kulislerde başka iddialar konuşuluyor. Uzmanlara göre hükümet bu yıl enflasyona göre değil daha önce kamu işçisine yapılan zam oranlarına göre emekli maaş artışı yapmayı düşünüyor. Geçtiğimiz aylarda 700.000'den fazla kamu işçisine %45 oranında zam yapılmıştı. hükümet bu yıl bu oranı baz alarak emekli maaşlarında önemli artış yapmayı planlıyor.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına %45 zam! Emeklinin bu zamla yüzü gülecek. Yeni dönem miktarları belli oldu. - Resim : 2

EMEKLİ MAAŞI 10.000 TL'YE YÜKSELECEK

Türkiye'de Temmuz ayı emekli maaş zammı ile ilgili yeni bir bilgi de en düşük emekli maaşı ile ilgili oldu. Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı kararla 7.500 TL'ye yükselen en düşük emekli maaşına da zam gelecek. Gelen son bilgilere göre en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseltilmesi gündemde.