SSK ve Bağ-Kur emeklisi beklediği zammı alacak! Temmuz'da yapılacak zammın oranı belli oldu

Türkiye'de asgari ücret zammının açıklanmasıyla milyonlarca emekli kendi maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak etmeye başladı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada bu zam oranı hakkında değerlendirmeler yapıldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi beklediği zammı alacak! Temmuz'da yapılacak zammın oranı belli oldu

Emekli vatandaşlar Temmuz ayında yapılacak zam haberini bekliyor. Emeklilere %30 artı %15 refah payıyla toplamda %45 zam yapılması planlandığı ifade edildi. Bu iddia 4A, 4B, 4C ve EYT emeklileri arasında büyük bir heyecan yarattı.

REFAH PAYI DA DAHİL EDİLİYOR

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için her yıl olduğu gibi bu yıl da zam dönemi geldi. Emeklilere TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre zam yapılacağı açıklandı. Yüzde 30 zammın yanı sıra emeklilere yüzde 15 refah payı zammı da uygulanacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi beklediği zammı alacak! Temmuz'da yapılacak zammın oranı belli oldu - Resim : 1

Emekli maaşlarına %45 zam oranına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sıcak baktığı öne sürülerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında kurulan ortak çalışma grubu emekli maaş zammı ile ilgili karar almak üzere toplantılarını sürdürdüğü ifade edildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi beklediği zammı alacak! Temmuz'da yapılacak zammın oranı belli oldu - Resim : 2

ENFŞASYON ORANINA GÖRE ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada emekli maaşları için yüksek zam vurgusunda bulunmuştu. Emeklilerin Temmuz zammıyla ilgili kesin bir tarih henüz belirlenmemiş durumda olduğu biliniyor ve genellikle emekli maaşlarındaki zamların belirlenmesi için TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin takip edildiği paylaşıldı. Tüm bunlarla beraber enflasyon verilerinin 5 Temmuz'da açıklanacağı ifade edilerek bu noktada zam yapılacağı ifade edildi.