Türkiye'nin notunu değiştirmedi

Standard&Poor's, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+", uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunun ise "BB-" olarak değerlendirdi.

Türkiye'nin notunu değiştirmedi

S&P'den alınan bilgilere göre, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+", uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunun ise "BB-" olarak karar verildi.

Ayrıca Türkiye'nin kredi notu görünümünün "durağan" olduğu, kısa vadeli döviz ve yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "B" olarak teyit edildiği ifade edildi.

Ülkede ekonomik istikrar yönünde işaretlerin olduğu açıklamada, “Ancak geçmiş dönemlerdeki yüksek büyüme oranlarının yakalanmasını beklemiyoruz.” denildi.

Türkiye’nin bu yıl reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 0,5 daralması ve gelecek yıl ise yüzde 3 genişleyeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’nin borçlarını yurtdışından yeniden finanse etmesine yönelik risklerin arttığı ifade edilirken, bölgesel güvenlik risklerin, ABD ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin gerilemesi gibi çeşitli jeopolitik risklerin devam ettiği belirtildi.

ABD Merkez Bankası'nın Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalara sermaye akışını destekleyerek “acil baskıları” önlediği açıklandı.

S&P, enflasyonun bu yıl için yüzde 15,2, 2020 için yüzde 11,2 ve 2021 için ise yüzde 9 seviyesinde tahmin ettiğini ifade etti.

S&P, Türkiye'de işsizlik oranının 2019’da yüzde 12,9'a, 2020'de yüzde 11,8’e ve 2021’de ise yüzde 10,8'e düşmesinin tahmin edildiğini belirtti.