Yunanistan’dan şoke eden Türkiye iddiası!

Türkiye-Yunanistan sınırında gerilim devam ediyor. Atina yönetiminden akıllara durgunluk veren bir açıklama geldi. Yunanistan hükumeti, Türkiye'nin mültecilerin yaralandığına dair 'yalan haber' yaydığını öne sürdü. 

Ankara’nın sınır kapılarını açarak, Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere izin verme kararı sonrasında Yunanistan’dan akıllara durgunluk veren bir açıklama geldi. Başta Suriyeli, Afgan ve Iraklı olmak üzere farklı ülkelerden Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere ateş açan ve çok sayıda mültecinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan Atina yönetimi, Türkiye’ye adeta iftira attı.

Yunan Hükümeti Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Stelios Petsas, Türkiye’nin Yunan askerinin sınırda mültecileri yaraladığına dair “yalan haberler” yaptığını iddia etti. Hafta sonunda yaşanan olaylarda uluslararası kamuoyu, Yunan askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren mülteci gencin öldürülmesine tepki gösterirken, Atina yönetiminden böyle bir açıklama gelmesi tepki çekti.

Petsas, katıldığı basın toplantısında mültecilerin, Yunan askerlere karşı Türk yapımı göz yaşartıcı gaz kullandığını da öne sürdü.