Komphela'nın takımında oynayan 30 yaşındaki futbolcu Nkanyiso Mngwengwe hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre Türkiye'nin yakından tanıdığı Steve Komphela'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Golden Arrows'ta oynayan Güney Afrikalı futbolcu Nkanyiso Mngwengwe 30 yaşında hayatını kaybetti.

Komphela'nın takımında oynayan 30 yaşındaki futbolcu Nkanyiso Mngwengwe hayatını kaybetti

Güney Afrika Cumhuriyeti kulüplerinden Golden Arrows'un kaptanlığını yapan savunma oyuncusu Nkanyiso Mngwengwe'nin öldüğü açıklandı.

Kulüpten yapılan açıklamada Cato Ridge doğumlu oyuncunun bugün erken saatlerde hayatını kyabettiği duyuruldu.

2013 yılında amatör kulüp Abafana Bes'thende'den transfer edilmişti.

Kısa sürede takımda sevilen bir isim olan Mngwengwe kaptanlığa kadar yürkselmişti.

30 yaşında hayata veda eden futbolcunun ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Komphela'nın takımında oynayan 30 yaşındaki futbolcu Nkanyiso Mngwengwe hayatını kaybetti - Resim : 1

7 yıllık kariyerinde Golden Arrows ile 113 maça çıkan savunma oyuncusu takımında kariyeri boyunca 3 gol 2 asistlik preformans sergilemişti.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Güney Afrika'da ligler askıya alınmıştı.

Mngwengwe'nin takımı Golden Arrows'un teknik direktörlüğünü Türkiye'nin de yakından tanıdığı bir isim olan Steve Komphela yapıyor.

Komphela'nın takımında oynayan 30 yaşındaki futbolcu Nkanyiso Mngwengwe hayatını kaybetti - Resim : 2

Steve Komphela kimdir?

1 Temmuz 1967'de Güney Afrika'da doğan Steve Komphela, ülkesinde başladığı futbol kariyerinin geri kalan kısmını Türkiye'de geçirmişti.

1993 yılında Kaizer Chiefs'ten Gaziantepspor'a transfer olan Steve Komphela, 3 sene burada forma gyidikten sonra Çanakkale Dardanelspor'a transfre olmuş ve 1997 yılında bu takımda kariyerini sona erdirmişti.

Komphela jübile yaptıktan sonra ülkesi Güney Afrika'ya döndü. Komphela burada 7 yıl boyunca çeşitli takımlarda yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra 2011/12 sezonundan itibaren teknik direktör olarak Maritzburg United, Kaizer chiefs, Bloemfontein gibi takımlarda görev yaptı.

Bir dönem İngilizce öğretmenliği de yapan Komphela halen Golden Arrows'un teknik direktörlüğünü sürdürüyor.

Komphela, Türkiye'de futbolundan çok televizyon yıldızlığıyla öne çıkmıştı. 1995'te Gaziantepspor formasıyla Trabzonspor karşısına çıkan Komphela o maçta ikiz olan Şota ve Arçil'i sürekli karıştırınca Trabzonspor sahadan 7-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Komphela'nın televziyon yıldızlığı ise Televole ile başladı. Akın Sel ile birlikte yaptığı "Akın Akın Komphela" isimli spor programıyla dikkatleri çeken Komphela, daha sonra Kibariye ile birlikte "Eğlen Coş İşte Kiboş" programına dahil oldu. Başka birkaç program ve reklamlarda da oynayan Komphela son olarak Ayşen Gruda ile "Ananın Komphelası" programını yaptıktan sonra önce televizyonlara sonra da Türkiye'ye veda etti.

Komphela, Türkiye'deki oturma süresi sona erdiği için sınır dışı edilerek Güney Afrika'ya gönderildi. Komphela'nın adı Türkiye'de daha çok Kompela diye yazıldı.