Su birikintisi içinde balık şeklini alan küçük canlılar görenleri şaşırttı

Su birikintisi içinde balık şeklini almış küçük canlıları gören vatandaş ne olduğunu anlayamadı. Şaşkınlıkla balık şekline bakan vatandaş o anları kameraya aldı.

Bir vatandaş evinin önündeki su birikintisi içindeki balık sliüetini görünce şaşkına döndü. Ne olduğunu anlayamayan vatandaş o anları telefon kamerasına aldı.

İNCELEMELER SONUCU SU PİRESİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Su birikintisi üzerinde çok fazla küçük canlının bir araya gelmesiyle oluşan balık şekline anlam verilemedi. Yapılan incelemeler sonucu Su Piresi olduğu ortaya çıkan küçük canlılar görenleri hayrete düşürdü.

SU PİRESİ NEDİR?

Su piresi akvaryum canlılarında canlı yem olarak kullanılan bir çeşit eklembacaklıdır. Su piresi diğer adıyla daphnia doğada alg, tek hücreli canlılar ve bazı bakterilerle beslenen “Cladocera” familyasına ait bir tatlı su canlısıdır. Su pireleri az bir kültür ile kısa zamanda ve masrafsız şekilde çoğaltılabilir. Çok besleyicidir, sindirimi kolay ve üreme çağında olan balıkların proteğin ihtiyaçlarını karşılıadıkları için üremeye teşvik eder. Üremeleri çok kolay olan su pireleri için akıntıya gerek yoktur. Aksine akıntı su pirelerine zarar verebilir.