Su kanalı yakınlarındaki korkunç manzara halkı dehşete düşürdü. Yerel halk, son aylarda benzer olayların giderek arttığını söylüyor

Bir su kanalındaki ölü kuşları gören yerli halk, korkunç manzara karşısında şaşkına döndü. Bu acımasız saldırıların kaynağı henüz belirlenemezken halk, daha önce de sincap, kuğu ve tilkilerin bölgede ölü bulunduğunu söyledi.

Su kanalı yakınlarındaki korkunç manzara halkı dehşete düşürdü. Yerel halk, son aylarda benzer olayların giderek arttığını söylüyor

Yaban hayatı sevenler, "akılsız, hasta bireyleri" Neath Port Talbot'ta kuşları ve diğer vahşi yaşamı hedef alıp onlara havalı tüfeklerle ateş etmekle suçladı. 18 Ağustos Cuma günü Neath'teki Canal Side yakınlarında çekilen fotoğraflarda vurularak öldürülen bir çift güvercin görülüyor ve yerel halk son aylarda birkaç benzer olayın daha yaşandığını söylüyor.

CANSIZ BEDENLERİ KANALDA YÜZÜYORDU

Güvercinlerin grafik fotoğraflarını paylaşan ilgili bir yerel sakin şunları söyledi: "Size Neath Port Talbot bölgesinde kuşlara ve diğer vahşi hayvanlara karşı meydana gelen bir dizi vahşi saldırı hakkında yazıyorum. Yılın başlarında, bir tilki ile birlikte öldürüldü. Neath'te Kanal Kenarına yakın bazı sincaplar. Vücutları kanalda yüzüyordu ve son zamanlarda kuğular ve güvercinler de saldırı altındaydı. Yine vücutları kanalda yüzüyordu." dedi.

"VAHŞİ YAŞAMI AÇIKÇA ETKİLİYOR"

"18 Ağustos Cuma, Neath, Kanal Kenarı yakınlarında bugün bulunan güvercinlerin. Havalı tüfek saldırısı belirtileri gösterdiler ve hatta birinin boynu elle kırıldı. Bu çok endişe verici, çünkü bu çok endişe verici. Bölgedeki diğer vahşi yaşamı açıkça etkiliyor. Saldırıların erken saatlerde, tam kuşlar uyanırken gerçekleştiğine inanıyorum. Umarım bu akılsız, hasta bireylere karşı bir şeyler yapılabilir." dedi.

KİMİN YA DA NEYİN YAPTIĞI BİLİNMİYOR

Sakin devam etti: "Bunu kimin yaptığına dair kişisel olarak hiçbir fikrim yok, ancak erken saatlerde kuşlar uyanırken olduğunu biliyorum." dedi. Güney Galler Polisi, olaydan haberdar edildiğini ve soruşturmaların sürdüğünü söyledi. Bir açıklamada şöyle açıklandı: "Güney Galler Polisi, 19 Ağustos Cumartesi sabahı saat 4.45'ten hemen önce, Cadoxton bölgesinde vahşi yaşama karşı şüpheli havalı tüfek saldırıları ihbarıyla arandı. Soruşturmalar devam ediyor." dedi. 

"SON DERECE ÜZÜCÜ BİR DURUM"

RSPCA ayrıca olaydan haberdar olduğunu ve bilgisi olan herkesi olayı bildirmeye çağırdığını söyledi. RSPCA'nın bir sözcüsü şunları söyledi: "Güvercinlerin bu şekilde acımasızca hedef alındığını duymak son derece üzücü. Tüm yabani kuşlar, 1981 Yaban Hayatı ve Kırsal Bölge Yasası kapsamında korunmaktadır ve bir güvercini kasten öldürmek, yaralamak veya almak yasa dışıdır.  "Ne yazık ki, bu türden saldırılar nadir değildir. Yaban hayatı daha hassastır, çünkü hayvanlar onları koruyacak kimse olmadan açıktadır. Kuşlar ayrıca hava tabancalarının kullanıldığı atışların en yaygın kurbanlarından bazıları olma eğilimindedir." dedi.