Sudan'da çatışmalar sürüyor! Türk vatandaşları için tahliye kararı

Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının bugün bölgeden tahliye edileceğini duyurdu.

Sudan'da çatışmalar sürüyor! Türk vatandaşları için tahliye kararı

Sudan'da süren şiddetli çatışmalar nedeniyle bölgedeki Türk vatandaşlar bugün itibarıyla üçüncü bir ülke üzerinden yurda tahliye edilecek.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sudan'da yaşanan çatışmalar sonrasında güvenlik değerlendirmeleri neticesinde; çatışma bölgelerinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karayolu ile üçüncü bir ülke üzerinden yurda tahliye edilmesi kararı alındığı belirtildi. Bugün tahliye edilecek vatandaşların 22 ile 24 saat sürmesi öngörülen yolculuğa uygun olarak rahat ayakkabı ve kıyafet tercih etmeleri, su ve yiyecek dahil en fazla 8 kilogramlık el bagajı ve pasaport, kimlik belgelerini yanlarına almaları gerektiği kaydedildi.

Vatandaşların toplanma ve hareket noktası olarak şu merkezler belirlendi:

Rotana, Al Salaam Otel (Hareket saati 06.00), Nur Camii, Kafuri (Hareket saati 06.30), Turkish Restaurant (Türk Restoranı) Pazar Yeri, Wad Medeni (Hareket saati 07.30).