Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti tv100’de başladı! İlk bölümün konuğu DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş oldu... Ateş: Gaye Hanım’ın gayesi enflasyonu düşürmek

Ünlülerin kuaförü Şükrü Dudu, ‘Berber Muhabbeti’ programıyla tv100’de izleyiciyle buluştu. Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti’nin ilk konuğu DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş oldu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın tek gayesinin enflasyonu düşürmek olduğunu ifade eden Ateş, "Gaye Hanım'ın gayesi enflasyonu düşürmek. Gaye Hanım da seçkin çok iyi bir geçmişe sahip ama işleri tabii ki kolay değil 100 milyona yaklaşmış insan var, dolayısıyla onu yönetmek kolay değil" ifadelerini kullandı.

tv100'den farklı ve yepyeni bir program daha... Ünlülerin kuaförü Şükrü Dudu, farklı bir formatla tv100 izleyicisinin karşısına çıktı.

İş, spor, sanat dünyasından birçok ünlü konuğu berber koltuğunda ağırlayacak olan Şükrü Dudu, sorulmayanı sordu, merak edilenlere cevap aradı.

Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti’nin ilk konuğu DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş oldu...

Şükrü Dudu’nun ‘Enflasyon düşecek mi?’ sorusuna da yanıt veren Hakan Ateş, “Enflasyon her toplumun baş belası… Toplumdaki ahlaki erozyonu da maddi manevi çöküntüyü de ortaya çıkartıyor.  Enflasyon, ekonomik bir hastalık onu mutlaka yenmek gerekiyor. Şu anda da ekonomi yönetimi ona ilişkin tedbirler alıyor” dedi.

Bilinmeyen oyunculuk kariyerini ilk kez tv100 ekranlarında paylaşan Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Televizyona diziler ithal edilmeye başlayınca başladım. Beyaz Gölge’de seslendirme yaptım. Konservatuvar okumadım ama burada iyi iş var burada radyoda televizyonda kalayım dedim ama annem hiç unutmuyorum, ‘Oğlum, önce bir mesleğin olsun. Bak Cüneyt Arkın’a…” dedi. Bir gün yine annem geldi, gözlerinde dolar işaretleri ‘Oğlum, aşağıdan Noyan abla ile konuştum. Nuri ağabeyinin bankasında çalışıyormuş. Bir ay tek bir ay çift maaş alıyorlarmış’ dedi. ‘Ben de peki anne’ dedim. Girdik, sonrada Eylül İhtilali olunca bütün ikramiyeler kesildi” dedi.

Bankacılığa müfettiş olarak başladığını belirten Hakan Ateş, “5 defa Anadolu turnesi yaptım. İlk hayatıma Anadolu turnesi ile başladım” ifadelerini kullandı.

HAKAN ATEŞ DENİZBANK’I NASIL KURDU?

Hakan Ateş, sözlerinin devamından şu sözlere yer verdi:

O dönem EFT yok, teknoloji de yok. Geldik bir restoranda bir yemek o anda ben de banka kuracak olsam neler yaparım onu anlattım. Stratejimiz neler olur? Misyonumuz, vizyonumuz, değerlerimiz… Hepsini konuştuk. Sağ olsun Ahmet Bey de logo şöyle olsun dedi. Ben de varsın olsun dedim. Şu anda kullandığımız ‘dümen’ logosunu da Ahmet Zorlu yapmıştır.

BAKAN ŞİMŞEK İLE NASIL TANIŞTI?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile tanışmasının eskiye dayandığını ifade eden Hakan Ateş, “Kendisi Amerikan Büyükelçiliği’nde baş ekonomist olarak çalışmıştı. Son bakanlığından sonra da iki kere görüşme fırsatı elde ettim. İşini bilen çok kıymetli bir devlet adamı. Gaye Hanım'ın gayesi enflasyonu düşürmek. Gaye Hanım da seçkin çok iyi bir geçmişe sahip ama işleri tabii ki kolay değil 100 milyona yaklaşmış insan var, dolayısıyla onu yönetmek kolay değil. 3 yıllık planda tek haneye doğru gidiş olacak. Düşmemesi düşünülemez” şeklinde konuştu.

HAKAN ATEŞ’IN EN BEĞENDİĞİ SANATÇILAR?

Ünlülerin kuaförü Şükrü Dudu’nun “Sizin en beğendiğiniz sanatçı kim Hakan Abi yurt dışından?” sorusuna yanıt veren Hakan Ateş, “Yerli gençlerden bu son Terzi dizisini izledim, orada Çağatay Ulusoy, Salih Badem ikisi de çok iyi iş çıkarmış. Eskilerden olmazsa olmazımız Cüneyt Arkın’ımız o bizim çocukluk efsanemizdi. Göçtü gitti ruhu şad olsun” şeklinde yanıt verdi.

KIZI DAMLA ATEŞ BABASI HAKAN ATEŞ’İ NASIL ANLATTI?

Kızı Damla Ateş, babası Hakan Ateş’i anlattı.

Hakan Ateş, kızı Damla Ateş’in sözleri karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Damla Ateş, babasını “Babamın en büyük özelliklerinden birisi de iş başarısıyla aile başarısını ayrı tutabilmek. Benim de gelecekte kendi ailemde sergilemek istediğim bir davranış bu. Onun dışında Hakan Ateş çocuklarından güç alıp bu gücü dünyayı desteklemek için kullanabilen bir insandır” sözleriyle tanımladı.