Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'nin bu haftaki konuğu Volkan Konak oldu! Volkan Konak, meşhur doğum hikayesini anlattı: 200 lira olsa çöp kutusundaydık

Ünlü Berber Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'ne bu hafta Volkan Konak konuk oldu.. Şükrü Dudu'nun sorularını yanıtlayan 'Kuzeyin Oğlu' Volkan Konak, meşhur doğum hikayesini tv100'de anlattı. Annesinin kendisini aldırmak istediğini ve pahalı bulup aldırmaktan vazgeçtiğini belirten Konak, "200 lira olsa çöp kutusundaydık. Annem Allah’tan tutumlu” diyerek yanıt verdi.

tv100 her pazar günü severek takip edilen programı Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'ne bu hafta Volkan Konak konuk oldu. Şükrü Dudu sordu, Volkan Konak tv100 yayınında yanıtladı.

"DÜNYADA TÜRK KUAFÖRLERİ ÇOK MEŞHUR"

Dünyada Türk kuaförlerinin meşhur olduğunu belirten Volkan Konak, “Senin başarın bizim başarımızdır. Çok onayladığım, çok hünerli bütün ailece, sevdiğim dostlarımızsınız. Ben normalde kuaföre hiç gitmem. Beni yakalayıp koltuğa oturttun. Bari konserlerde işime yarasın. Berberleri seviyorum, dünyada Türk kuaförleri çok meşhur. Ben daha natürel yaşıyorum ve kesmeye karşıyım” ifadelerini kullandı.

2023 NASIL GEÇTİ?

Şükrü Dudu’nun “2023 senin için nasıl geçti?” sorusuna yanıt veren Volkan Konak, “Benim için değil de dünya için iyi geçmedi. Mutlu olmayı başarabiliyoruz ufak şeylerden. Dünya iyi gitmiyor; gitgide de kötüye gidiyor. Çok büyük bir sevgisizlik var. Bir yandan savaşlar bir yandan facialar. Sevgisizlik kötü. Sevginin olmadığı yerde ot bitmez ot. Sadece bizim ülkemiz değil, dünyada iyi gitmiyor” şeklinde yanıt verdi.

VOLKAN KONAK’IN MEŞHUR DOĞUM HİKAYESİ: 200 LİRA OLSA ÇÖP KUTUSUNDAYDIK

Meşhur olan doğum hikayesinden de bahseden Volkan Konak, “Annemle babam döllendi. Biyoloji dersinde öğrendim onu ne yapayım. Kızlar çok oldu Annem de, ‘Kaldım Allah’ın belasına bu da kızdır, bunu aldırayım’ dedi. Annem Allah’tan tutumludur; onların sülalesi biraz cimridir kıyamam da tutumludur. Önce halama gidip ‘Ben yüklendim’ demiş. Halam da ‘Olsun benim bir doktorum var, ona gidelim’ demiş. Doktorda ‘Canını sıkma 300 TL’ye alırız’ demiş.  Annem Allah’tan cimri, “Ne diyorsun, ben onu 300 TL’ye bakar büyütürüm” demiş. 200 lira olsa çöp kutusundaydık. Annem Allah’tan tutumlu” diyerek yanıt verdi.

Volkan Konak, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

NEDEN KUZEYİN OĞLU?

Çünkü biz kuzeyden esen rüzgarız. ‘Güneyin oğlu’, ‘Doğunun oğlu’ çok kıymetli. Öyle bir deyim var ‘Laz oğlu’, ‘Kuzeyin kızı’ gibi. Bedenime de uydu o isim. Öyle kaldı bir marka oldu. Kırıp dökmeden, o isme laik olmaya çalışarak devam ettik” de

“KÖKÜN TOPRAKSA ÖMÜRLÜK OLURSUN”

Trabzon’a gittiğimde ben direkt yayla evime çıkarım kendi köyüme giderim. Kökten kopma yok. Oradaki öğretmenlerimin hala kulağımı çekme yetkisi var. Kökten koparsak vazodaki çiçek gibi oluruz. Onun ömrü de bir hafta olur. Kökün topraktaysa ömürlük olursun.

Ben ruhumu Nazım Hikmet’le terbiye ettim. Şiiri algılayan şiir yazan insan şiir kadar masumdur. Kadife eldiven giymişçesine dokunuyorum, yumuşak ellerle.

VOLKAN KONAK’IN MEŞHUR DİŞÇİ FIKRASI

Bizim Trabzon’da kadın dişçiye gidiyor. Bizim akraba da asabi bir dişçi. Kadın da bunu biliyor. “Çok korkuyorum dişten” diyor. Dişçi de “Korkacak bir şey yok hanımefendi. Alt tarafı ufak bir tane diş çekeceğiz” diyor. Kadın tam çekerken “Ay ay” deyince dişçi “Diş mi çekeceğiz, çocuk mu yapacağız. Koltuğu ona göre ayarlayayım.” diyor. Koltuğa bastım dişçilerin koltuğu aklıma geldi. Her taraf düğme.