Sular altında kalan ilçede tekne ile gezerek balık tutuyorlar

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Artvin'de baraj suları altında kalan Yusufeli ilçesinin eski yerleşim yerinde oltaları ile balık tutan amatör balıkçılar önceden gezip dolaştıkları ilçenin üzerinde şimdi balık tutuyorlar.

Sular altında kalan ilçede tekne ile gezerek balık tutuyorlar

Artvin'de birçok ilçeyi ve yerleşim yerini sular altında bırakan  Yusufeli Barajı şimdilerde amatör balıkçıların balık tutmak için tercih ettiği bir alan haline geldi. 22 Kasım'da su verilmeye başlanan baraj,  Yusufeli ilçe merkezi ile Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köyleri gibi birçok bölgeyi sular altında bıraktı. Sular altında kalan ilçelerde ise şimdilerde amatör balıkçılar balık tutmak için suya oltalarını sallıyor. 

TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ, DÜNYANIN BEŞİNCİ EN YÜKSEK BARAJI

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi yükselmeye devam ediyor. 22 Kasım'da su tutmaya başlayan baraj, Yusufeli ilçe merkezi ile Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köylerini sular altında bıraktı.

 

Sular altında kalan ilçede tekne ile gezerek balık tutuyorlar - Resim : 1

''ESKİDEN GEZİP DOLAŞTIKLARI İLÇENİN CADDE VE SOKAKLARINI BU KEZ TEKNE İLE DOLAŞTILAR''

Sular altında kalan ilçede tekne turları başlarken, amatör olta balıkçıları, baraj gölüne oltalarını attılar. Eskiden gezip dolaştıkları ilçenin bu kez cadde ve sokaklarını teknelerle dolaşan amatör balıkçılar, baraj gölünde nasiplerini aradı. Oltalarını baraj gölüne atan amatör balıkçılar, baraj gölünde olta balıkçılığını başlatmış oldu.

Türkiye’nin en büyük barajının gövdesinde balık tuttuklarını ifade eden Amatör olta balıkçısı Soner Demirci, “Yusufeli eski yerleşim yerinin hemen üzerindeyiz şuan. Kendimize böyle güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Amatör balıkçılık olarak amatör teknemizde balık tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sular altında kalan ilçede tekne ile gezerek balık tutuyorlar - Resim : 2