Sularda daha önce hiç benzeri görülmemiş olağandışı bir yaratık süzüle süzüle ortadan kayboldu. Balıkçılar onu görünce dehşete düştü

Denizciler açık sularda yol alırken suyun üstünde süzülen canlıyı fark edip hemen telefonlarına sarıldı. Kayda alınan görüntülerde hayalete benzeyen canlı bir görünüp bir kayboldu. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler büyük dikkat çekti.

Sosyal medyadan 28 Temmuz günü yapılan bir paylaşım tüm doğal hayatı korma destekçilerini heyecanlandırdı. Video kaydında bir beyaz liman domuz balığı denizin üstünde hareket ediyordu. Tüm dünyada görülme sayısı toplam 35 olan bu balık herkesi heyecanlandırdı.

Instagram gönderisinde, deniz işçisi olan Campbell ve Rutter'ın Kuzey Denizi'nde hızla ilerleyen "kar beyazı" yaratığı filme almak için telefonlarını hızla çıkardıklarını söyledi.

RENKLERİ NADİREN BEYAZ OLUR

ORCA uzmanları, liman muturlarının "utangaç ve yakalanması zor" olduğunu, ancak Kuzey Denizi'nde Hollanda ile kuzeydoğu İngiltere arasında düzenli olarak görüldüğünü söyledi. Campbell ve Rutter'ın görüşü çok sıra dışıydı çünkü yunus beyazdı, bu da muhtemelen lösizme sahip olduğunu gösteriyor.

EN SON 2016'DA GÖRÜLDÜ

Yazıda, beyaz liman musurunun en son kaydedilen görüldüğünün 2016'da İngiltere'de olduğu belirtildi. Bildirilen diğer 35 vakanın yaklaşık yarısı kuzeydoğu Atlantik'te görüldü. Sosyal medya kullanıcıları, görüntülerin heyecanını paylaştı.