Şule Çet davasında ara karar! Dudak okuması yapılacak

Ankara'da lüks bir plazanın 20. katından düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin görülen davada arar karar verildi. 2 kişinin yargılandığı davada olay yeri görüntülerinden dudak okuması yapılacak.

Şule Çet davasında ara karar! Dudak okuması yapılacak

Olay günü aynı plazada oldukları tespit edilen Ç. Aksu ve B. Akand tutuklanmış, haklarında "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. 

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen Şule Çet davasının ikinci duruşmasında ara karar açıklandı. Duruşmaya önce tutuklu sanıklardan Çağatay Aksu ile Berk Akand getirildi. Çet'in babası İsmail Çet ve aile fertleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görevlendirdiği avukatı da duruşmada hazır bulundu. Davası kadın hakları savunucuları, bazı kadın sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi izledi. Katılımın yoğunluğu sebebiyle mahkeme 1 saat gecikmeli başladı. İzleyicilerden bir kısım salona sokulmadı.

Sanıkların kameraya takılan görüntülerinden dudak okuması yapılacak

Mahkeme ikinci duruşmasında ara kararını açıkladı. Böylece, ilk olarak olay yerine gidilerek keşif yapılması, Çet'in psikolojik durumuna dair raporların getirilmesi, Adli Tıp raporu ile olay yeri kamera görüntülerinin dudak okuma konusunda uzman bilirkişilere gönderilerek sanıkların olayın akabinde kameralara yansıyan konuşmaların tespit edilmesi ve Çet'in olay günü ve saatine son iki gün kala telefon kayıtlarının istenmesine karar verildi. Duruşma 10 Temmuz Saat 10.00'da görülmek üzere ertelendi.