Süleyman Soylu'dan 'tutuklulara CHP baskısı' iddialarına yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, tutuklulara Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu'nun terör örgütü ile irtibatta oldukların yönünde ifade vermeleri için baskı kurulduğu iddiaları soruldu. Bakan Soylu, 'Açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir' diye konuştu.

Süleyman Soylu'dan 'tutuklulara CHP baskısı' iddialarına yanıt

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığında muhtarlarla buluşan Soylu'ya gazeteciler, tutuklulara CHP baskı iddiası ve terörist başı Öcalan'ın görüş yasağının kaldırılmasına ilişkin sorular soruldu.

"Tutuklulara CHP'li başkanlar hakkında ifade vermeleri isteniyor mu?"

Geçtiğimiz günlerde bir FETÖ tutuklusunun sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Bir FETÖ sanğı, bazı bakanların kendisinden Ekrem İmamolu ve Özlem Çerçioğlu'nun terörist örgütle irtibatlandıracak yönde ifade vermesini isteğini iddia etmişti. Sanık, CHP'li başkanlar hakkında bu şekilde ifade verdiği taktirde serbest kalabileceğinin söylendini iddia etmişti.
İçişleri Bakanı Soylu konuyla ilgiyi soruyu sert şekilde yanıtladı. Soylu 'Şimdi bir genel başkan, bir tutuklunun, FETÖ'den dolayı bir tutuklunun bir beyanını 'Bakanlar bu adama baskı yaptı.' diye ifade edip, yine suyu bulandırmaya çalışıyorlar, Aydın Belediyesi ve CHP'nin İstanbul adayıyla ilgili. Bunu açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir. Bu kadar açık ve net. Açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir' diye konuştu.

"Öcalan'ın görüşme yasağı neden kaldırıldı?"

Gazeteciler muhtarlar görüşmesinin ardından Soylu'ya "Abdullah Öcalan'ın görüş yasağının neden kaldırıldığını da sordular. Soylu, yasağının kaldırılmasının daha önce de görüşüldüğünü ancak doğru zamanın şimdi olduğuna karar verildiğini söyledi. Bunun ardından ikinci bir soru olarak Soylu'ya 'Neden şimdi doğru zaman olduğuna karar verildi' diye soruldu. Soylu soruyu 'Özellikle altını çizerek söylüyorum, bugün sabah dahi Şırnak'ta 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bu konuda hiç kimse bulanık suda balık avlamaya çalışmasın. Böyle bir anlayış söz konusu değildir. Türkiye girdiği bu yoldan ve bu çizgiden dönmez. Sapla saman birbirine de karışmasın. Hiç karıştırmaya da gerek yok. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, nasıl adım attığımızı da biliyoruz' diye konuştu.