Koç Holding'e ananaslı cevap

Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na 'jet tahsisi' iddialarının ardından açıklama yapan Koç Holding'e 'ananaslı' göndermede bulundu. Soylu, "Sizin talihsizliklerinizi iyi biliriz" dedi.

Koç Holding'e ananaslı cevap

Süleyman Soylu ile Koç Holding arasında gerilim tırmanıyor. Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na Koç Holding tarafından jet tahsis edildiğini ileri sürmüştü. Bu iddiaların ardından ise Koç Holding'den yapılan açıklamada hem İmamoğlu'na hem de Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a uçak kiralandığı açıklandı.

Bu açıklamanın paylaşılmasının bir kaç saat sonra Süleyman Soylu'dan Koç Holding'e 'ananaslı' yanıt geldi. Koç Holding'in resmi Twitter hesabını da iletisine ekleyen Soylu şöyle yazdı:

Ben tıraşımı Yunanistan’da olmam
Türkiye’de, Sultangazi Esentepe Mahallesi’nde, Kahtalı Mahmut Usta’da olurum 😉
Sizin talihsizliklerinizi iyi biliriz🍍
Bildiğimizi de bilirsiniz... @kocholding

İşte Soylu'nun Twitter'daki paylaşımı

Ananas göndermesi ne anlama geliyor?

Soylu'nun mesajına eklediği ananas ikonunun hikayesi 2014 yılına dayanıyor. O dönem Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Mustafa Koç Hürriyet'e açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamanın sebebi de 18 Eylül'de Erdoğan'ın yaptığı ananas çıkışı olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fethullah Gülen'le Cemaat'ten bir görevli arasında geçen 'ananas gönderelim' konuşmalarını TÜSİAD toplantısında gündeme getirmişti. Aynı salonda bulunan Rahmi ve Mustafa Koç'un yüzüne karşı konuşan Erdoğan, "Bizi eleştirenler Ananas meselesinde, tespih meselesinde kimse ağzını açmadı" demişti.

"Ananas hediye edin"

17 Aralık operasyonu sonrası internete Fethullah Gülen ile bir görevlinin arasında geçen konuşmanın kaydı düşmüştü. Gülen'in konuşmasında geçen Uganda'daki rafineri için Koç grubuna teklif götürülmesi, ananas ve tespih hediye edilmesi ifadeleri yer alıyordu.

Erdoğan şöyle konuşmuştu:

"Bizi kıyasıya eleştirenlerin ananas meselesinde ağızlarından bir söz çıkmadı. Her türlü hakareti yapanların, tespih meselesinde, rafineri meselesinde ağızlarını bıçak açmadı. Yargıda tehditler, şantajlar, en iğrenç hukuksuzlar ortaya çıkarken kimse çıkıp da bunları eleştirmedi.

Gezi olaylarında dik durmasaydık bugün çok farklı bir Türkiye yaşıyor olacaktık. 17-25 Aralık darbe girişimiydi amaç da eski Türkiye'ye geri dönmekti. Eski Türkiye'yi diriltmek ve kazanç elde etmek istediler."