Sultanbeyli Belediye Başkan adaylığında Eyüp Özsoy öne çıkıyor

3 dönem kuralının uygulanacağı Sultanbeyli ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatının gerçekleştirdiği temayül yoklamasında, teşkilatın verdiği destekle 27. Dönem İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy'un adının öne çıkması, AK Parti'de Sultanbeyli Belediye Başkan adayı belli oldu şeklinde yorumlandı.

Sultanbeyli Belediye Başkan adaylığında Eyüp Özsoy öne çıkıyor

İstanbul Büyükşehir, Pendik ve Sultanbeyli Belediyesi'nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen ve sonrasında Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği yaparak Recep Tayyip Erdoğan’ın A Takımında yer alan Eyüp Özsoy Sultanbeyli Belediye Başkanlığı için en güçlü isim olarak görülüyor.

Sultanbeyli Belediye Başkan adaylığında Eyüp Özsoy öne çıkıyor - Resim : 1

EYÜP ÖZSOY KİMDİR?
1983 yılında İstanbul'da doğdu, aslen Tokatlıdır. Ortaöğrenimini Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde, Lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Tamamladı. Gebze Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. 2006-2012 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, Yönetim Kurulu Üyeliği, 1. Bölge Teşkilat Başkanlığı ve Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

Sultanbeyli Belediye Başkan adaylığında Eyüp Özsoy öne çıkıyor - Resim : 2

2006 yılında özel sektörde iş hayatına başladı. Daha sonra 2008-2011 İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, 2011-2014 Pendik Belediyesinde ve 2014 - 2018 Sultanbeyli Belediyesinde Yöneticilik yapan Eyüp ÖZSOY 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili seçildi. AK Parti MKYK Üyeliği, TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye-Kuveyt Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Çevre Komisyonu Üyeliği yaptı. İngilizce ve Arapça bilen Özsoy evli ve 2 çocuk babasıdır.