Kendi çocuğuna dehşeti yaşattı! İple bağlatıp, dövdürdü!

Sultangazi’de bir anne, 4 yaşındaki çocuğunu kaçırtarak iple bağlatıp dövdürdü.

İstanbul Sultangazi’de yaşanan olayda, Suriye uyruklu bir kadın polise giderek “Kızım fidye için kaçırıldı. Yardım edin.” diyerek telefonundaki videoyu gösterdi. Videoda iple bağlanan küçük kızının ağlarken videosu vardı. Ancak gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Suriyeli kadın aslında kızını intikam için kendi kaçırtmıştı.

4 yaşındaki kız çocuğuyla parka gittiğini ve kızının orada kaybolduğunu iddia etti. Polis ekipleri şikayet üzerine hemen çalışma başlattı. Olay yerini izleyen polis ekipleri çevrede hiçbir kamera kaydı bulamadı. Yapılan sokak çalışmalarından bir sonuç çıkmadı. Bu sırada kadına bilinmeyen numaradan bir mesaj geldi. Mesajda çocuğunu öldüreceklerini söylüyordu.

Gelen mesajda kaçırıldığı iddia edilen küçük kıza yapılan işkence görüntüleri vardı. Videoda iple bağladıkları çocuğu döven şahıslar, ağlama anlarını kameraya kaydederek anneye gönderdi.

Gönderilen videonun altındaki mesajda 48 saat içinde 50 bin dolar ödenmediği taktirde küçük kızın öldürüleceği yazıyordu. Tekrar olay yerine gidilerek yapılan aramalarda bir sonuç çıkmadı.

Kadın, video duyduğu seslerden birinin daha öncede husumetli olduğu bir kişiye ait olduğunu ileri sürdü. Çocuğunu kaçıran kişinin 7 ay önce eşiyle aralarında husumet olduğunu ve eşinin o kişi yüzünden cezaevine girdiği söyleyerek, bu kişinin 3 aydır kendilerini tehdit eden Mahmut Kayata olduğunu söyledi.

Çocuk Şube ekipleri kısa sürede tespit ettikleri Mahmut Kayata’yı gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda hiçbir ipucu bulunamadı. Kayata, verdiği ifadede kaçırılan çocuğun babasının bir süre önce kendisini gasp ettiğini anlattı. Şüpheli kadının kendisinden intikam almak için bu şekilde bir plan yaptığını öne sürdü.

Arama çalışmaları devam ederken İ.A. isimli vatandaş yanında bir kız çocuğuyla Küçükçekmece Kanarya polis şube ekiplerine başvurdu. İ.A. çocuğu yolda yalnız bulduğunu söyledi. Yapılan araştırmalar sonucu çocuğun Suriye uyruklu kadının kızı olduğu öğrenildi. Bunun üzerine güvenlik kameraları incelendi. Kadının sokakta etrafına bakarak ilerlediği ve çocuğunu bilerek orada bıraktığı ortaya çıktı.

Sorguya alınan küçük çocuk, kendisini kaçıranların abisi ve ablaları olduğunu söyledi. Şok yaşayan çocuk abisinin kendisini bağlayıp dövdüğünü ve videosunu çektiğini anlattı. Polis ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar suçlamaları kabul etmeyince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.