Sunucu Tuba Kavak kadına yönelik şiddetle ilgili açıklamalarda bulundu

Kadına yönelik şiddet eğiliminin çocukluktan başladığını belirten Sunucu Tuba Kavak, "Çocuk, nasıl bir aile ortamında büyüyor, ailenin sosyo-kültürel yapısı nedir; bu tür soruların her biri, o ortamda büyüyen çocuğun daha sonra şiddet durumundaki tutumunu belirliyor." dedi.

Sunucu Tuba Kavak kadına yönelik şiddetle ilgili açıklamalarda bulundu

Başarılı Sunucu Tuba Kavak, kadına şiddete yönelik önemli açıklamalarda bulundu. “Bebeğin içine doğduğu sosyo-kültürel yapısı, kadına şiddet noktasında önemli bir kriterdir. Çocuk, nasıl bir aile ortamında büyüyor, ailenin sosyo-kültürel yapısı nedir; bu tür soruların her biri, o ortamda büyüyen çocuğun daha sonra şiddet durumundaki tutumunu belirliyor.” sözleriyle kadına şiddet noktasında aile yapısının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Özellikle gençlere iyi örnek olacak televizyon programlarının artması gerektiğini düşünen ve bu konuda dikkat çeken çalışmalarda bulunan Tuba Kavak, kadına şiddet noktasında da önemli değerlendirmeler gerçekleştirdi: “Biliyorsunuz özellikle son dönemlerde kadına şiddet olaylarında artış meydana geldi. Kadına şiddet, çok önemli sosyolojik durumlar arasında yer alıyor. Bu nedenle sosyologlar tarafından konunun etraflıca incelenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir kadına şiddet uygulayan bireylerin içerisinde bulundukları ailenin sosyo-kültürel yapısı, bu şiddet olayının tetiklenmesine neden olabilir. Ataerkil bir aile içerisinde büyüdüğü için kadının her şeyi yapması ve yapmadığı takdirde de sonuçlara katlanması gerektiğini düşünen insanlar var. Ne yazık ki bu bireyler, aile kurduklarında kendi yetiştikleri aile içerisinde gördüklerini uygulama konusunda hiçbir tereddüt yaşamıyor. Bu, zincirleme bir olay. Bir aile içerisinde yetişen bireyler, ailelerinde ne görüyorlarsa kendi ailelerinde de aynı olayları sergiliyor. Bu nedenle ailenin soyo-kültürel yapısı çok önemli ve eğer olumsuz bir atmosfer varsa aile içerisinde, bunun değiştirilmesi ve çok daha akılcı, diğer insanlara değer veren bireylerin yetiştirilebilmesi adına çalışmaların yapılması gerekiyor.”

Sunucu Tuba Kavak kadına yönelik şiddetle ilgili açıklamalarda bulundu - Resim : 1

Kendine Güvenen ve İnanan Kadınlar Şiddet Olaylarının Piyonu Olmuyor
Kadınların bilinçlenmesinin önemli olduğunu ve kendine güvenen kadınların kadına şiddet durumunda bir piyon olmayı reddettiklerini ifade eden Tuba Kavak, konuyla ilgili değerlendirmelerini şu sözlerle noktaladı: “Kendine güvenen ve inanan kadınlar, bilinçli oldukları için şiddet olaylarında bir piyon olmuyor ve bunu reddediyor. Bu nedenle özellikle kadınlarımızı korumalı ve onların çok daha bilinçlenebilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Sadece kadınları değil erkeklerimizi de bilinçlendirmeliyiz. Herkesin, bir diğerinin hakkını gözetmesi ve bir diğerinin duygularını ön planda tutması; çok daha yaşanılabilir bir dünya için gerekli.”