Süper Lig devinde ayrılık! Resmi açıklamayla duyuruldu: Sözleşmesi feshedildi

Son dakika… Trabzonspor, teknik direktör Nenad Bjelica’nın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

Süper Lig devinde ayrılık! Resmi açıklamayla duyuruldu: Sözleşmesi feshedildi

Trendyol Süper Lig’de 8 maç sonunda 12 puanla 7.sırada bulunan Trabzonspor, Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile yollarını ayırma kararı almıştı. Bordo- mavili ekipte beklenen oldu, Trabzonspor yönetimi Nenad Bjelica’nın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

Süper Lig devinde ayrılık! Resmi açıklamayla duyuruldu: Sözleşmesi feshedildi - Resim : 1

KAP BİLDİRİMİ YAPILDI

Bordo-mavili kulüpten KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz ile Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörümüz Sayın Nenad Bjelica arasındaki 19.04.2023 başlangıç ve 31.05.2025 bitiş tarihli Teknik Adam Sözleşmesi, sezon sonuna kadar olan alacakları karşılığında karşılıklı olarak feshedilmiştir.”

Süper Lig devinde ayrılık! Resmi açıklamayla duyuruldu: Sözleşmesi feshedildi - Resim : 2

 BJELICA'NIN TRABZONSPOR DÖNEMİ

Bordo-mavililer, geçen sezonun 30. haftası öncesinde göreve gelen Nenad Bjelica yönetiminde 16 lig karşılaşmasına çıktı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 8 galibiyet, 8 mağlubiyet elde ederken beraberlik hiç yaşamadı, 1,5 puan ortalamasını yakaladı.

Karadeniz ekibi, dış sahada oynadığı 9 karşılaşmada 7 mağlubiyet, 2 galibiyet alırken 21 puan kaybetti, hanesine sadece 6 puan yazdırabildi.

İÇ VE DIŞ SAHADA PUAN ORTALAMALARI

Trabzonspor, dış sahada oynadığı maçlarda 0,66 gibi düşük puan ortalamasına sahip.

Bordo-mavililer, iç sahada ise 7 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 yenilgi sonunda 18 puan toplarken 2,5 puan ortalaması yakalayarak lige tutundu.

Süper Lig devinde ayrılık! Resmi açıklamayla duyuruldu: Sözleşmesi feshedildi - Resim : 3

DEPLASMANDA KAZANAMADI

Trabzonspor, bu sezon ligde dış sahada 3 mağlubiyet, 1 galibiyet ile topladığı 12 puanın sadece 3'ünü dış sahada elde etti.

Bordo-mavililer, deplasmanda Galatasaray'a 2-0, Atakaş Hatayspor'a 3-2, Yukatel Adana Demirspor'a 1-0 mağlup olurken tek galibiyetini Kasımpaşa önünde 5-1'lik skorla elde etti.

Karadeniz ekibi, Bjelica yönetiminde geçen sezon da deplasmanda EMS Yapı Sivasspor'a 4-1, Tümosan Konyaspor'a 2-1, Fenerbahçe ve Başakşehir'e 3-1 yenildi, Bitexen Giresunspor'u ise 4-2 mağlup etti.