Süper Lig’de kritik maç! Galatasaray evinde Beşiktaş’ı konuk edecek! İşte derbinin muhtemel ilk 11’leri

Trendyol Süper Lig’in 9.haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesi iki takımın muhtemel ilk 11’leri belli oldu.

Süper Lig’de kritik maç! Galatasaray evinde Beşiktaş’ı konuk edecek! İşte derbinin muhtemel ilk 11’leri

Milli takımlar için verilen aranın sonra ermesinin ardından Süper Lig’in 9.haftası kritik bir maça sahne olacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakada Galatasaray, evinde Beşiktaş’ı konuk edecek. Mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek.

İKİ TAKIMIN LİGDEKİ DURUMU

Geçen sezon şampiyon tamamladığı lige iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, 8 müsabakada 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Galatasaray, topladığı 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi.

Süper Lig'in kalan bölümünde beklentilerin uzağında kalan Beşiktaş, oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. Hanesine 16 puan yazdıran siyah-beyazlı ekip, haftaya 4. sırada girdi.

Süper Lig’de kritik maç! Galatasaray evinde Beşiktaş’ı konuk edecek! İşte derbinin muhtemel ilk 11’leri - Resim : 1

GALASATASARAY’DA ZIYECH BELİRSİZLİĞİ

Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in oynayıp oynamayacağı bu akşamki son antrenmandan sonra belli olacak.

Ağrısı bulunmasına rağmen milli takım kampına katılan ve tedavisine burada devam edilen Faslı yıldız, takımla çalışmaların bir bölümüne katıldı.

Milli takımlardan bu gece dönen Wilfried Zaha ile Davinson Sanchez ise derbiye tek antrenmanla çıkacak. Bu iki oyuncunun ilk 11'de oynayıp oynamayacağına teknik direktör Okan Buruk karar verecek.

BEŞİKTAŞ'TA SAKAT OYUNCULARIN DURUMU

Siyah-beyazlı ekipte Galatasaray ile oynanacak derbi öncesi sakat futbolcuların fazlalığı dikkati çekiyor.

Beşiktaş'ta Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor. Mert Günok ile Arthur Masuaku'nun derbi kadrosuna dahil edilip edilmeyeceği ise yapılacak son antrenmanın ardından belli olacak.

Emrecan Uzunhan ile Tayyip Talha Sanuç ise uzun süreli sakatlıkları gerekçesiyle kadroda yer alamayacak.

Süper Lig’de kritik maç! Galatasaray evinde Beşiktaş’ı konuk edecek! İşte derbinin muhtemel ilk 11’leri - Resim : 2

Beşiktaş'ta sakatlığını atlatan Gedson Fernandes, 5 maç sonra formasına kavuşacak.

Portekizli futbolcu, son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Belçika ekibi Club Brugge ile 21 Eylül'de oynanan müsabakada görev yapmıştı.

Gedson Fernandes, omzundan ve ayak bileğinden yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 4'ü Trendyol Süper Lig'de, 1'i de UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde olmak üzere 5 karşılaşmada forma giyemedi.

Teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın 24 yaşındaki orta saha oyuncusuna eski takımına karşı ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

 DERBİNİN MUHTEMEL İLK 11'LERİ

Galatasaray: Muslera; Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Angelino; Torreira, Kaan Ayhan (Kerem Demirbay), Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Tete, Icardi.

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu; Rosier, Necip Uysal, Colley, Masuaku (Zaynutdinov); Hadziahmetovic, Gedson, Chamberlein, Ghezzal, Rashica, Aboubakar.