Galatasaray-Alanyaspor maçına hakem Ali Palabıyık damga vurdu

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray evinde Alanyaspor'u konuk etti. Maçı tecrübeli FIFA hakemlerinden Ali Palabıyık yönetti. Karşılaşmanın 31. dakikasında Sacha Boey'i kırmızı kartla oyundan atan Palabıyık, bu dakikadan itibaren en çok konuşulan isim oldu.

Galatasaray-Alanyaspor maçına hakem Ali Palabıyık damga vurdu

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray evinde Alanyaspor'u konuk etti. Maçı tecrübeli FIFA hakemlerinden Ali Palabıyık yönetti.

Karşılaşmanın 31. dakikasında Sacha Boey'i kırmızı kartla oyundan atan Palabıyık, bu dakikadan itibaren en çok konuşulan isim oldu.

Cimbom hızlı başladı

Galatasaray, 10. dakikada Mertens'in golü ile öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Icardi, sağ ayağının dışıyla ceza sahasına şık bir pas gönderdi. Mertens havadan gelen topa sağ ayağıyla dokundu ve meşin yuvarlak kalecinin ayakları arasından ağlara gitti.

Galatasaray-Alanyaspor maçına hakem Ali Palabıyık damga vurdu - Resim : 1

22. dakikada Alanyaspor savunmasının yaptığı büyük hatayı değerlendiren Galatasaray 2-0 öne geçti. Kale vuruşunu kısa kullanmak isteyen Alanyaspor, kendi ceza sahası içinde paslaştı. Rakibine önde baskı yapan Sarı-Kırmızılılar ise bu presin ödülünü aldı. Alanyaspor ceza sahası içinde kazanılan top, Oliveira'nın kafayla attığı pas ile Icardi'nin önünde kaldı. Arjantinli golcü topu filelere göndermeyi başardı.

Sacha Boey atıldı, ortalık karıştı

Maçın 31. dakikasında Alanyaspor kontra atağında Sacha Boey, hızla ilerleyen Candeias'a yaptığı müdahale ile direkt kırmızı kart gördü.

Rıdvan Dilmen: "Muslera'nın da Candeias kadar topu alabilme ihtimalini görüyorum. Dolayısıyla kırmızı kartı ağır karar olarak görüyorum."

Erman Özgür: "Kırmızı kart doğru karar. Boey'in sezon başındaki haliyle çok fark var çünkü çok öz güvenli. Yaptığı hata tamamen özgüven fazlalığından."

Turgay Demir: "Muslera açılmamış olsa o mesafede bariz gol şansından kırmızı olmazdı; Muslera kaleyi boşaltarak bariz gol şansı yaratmış oldu… Kırmızı doğru…"

Galatasaray-Alanyaspor maçına hakem Ali Palabıyık damga vurdu - Resim : 2

Bu anlarda hakem Ali Palabıyık'a itiraz eden Muslera sarı kart gördü.

Galatasaray'dan tepki

Galatasaray resmi Twitter hesabı bu kart sonrası dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda, "Sacha Boey, orta sahada rakibini tuttuğu gerekçesiyle maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı!" ifadeleri kullanıldı.

Alanyaspor penaltı bekledi, Palabıyık devam dedi

Alanyaspor'da Yusuf Özdemir 44. dakikada ceza sahası içerisinde yerde kaldı hakem Ali Palabıyık devam dedi.

Ahmet Ercanlar: "Alanyasporlu Yusuf'a yapılan çok net penaltı. Bu penaltının verilmemesi hafta içi yapılan algılar ve bu maçta hakeme yapılan baskılardan kaynaklanıyor."

Deniz Ateş Bitnel: "Alanyaspor'un penaltısı verilmedi!"

Galatasaray-Alanyaspor maçına hakem Ali Palabıyık damga vurdu - Resim : 3
Görüntü Beinsports'tan alınmıştır.

 

Protestolardan dolayı soyunma odasına geç girdi

Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar, hakem Ali Palabıyık'a tepkili. Sarı kırmızılı futbolcular, kontratak esnasında bitiş düdüğünün çalınmasından dolayı devre sonunda itirazlarda bulundu.

Futbolcular itirazlarının ardından soyunma odasına girerken, hakem Ali Palabıyık taraftarların attığı yabancı maddeler nedeniyle soyunma odasına geç girdi.

Galatasaray-Alanyaspor maçına hakem Ali Palabıyık damga vurdu - Resim : 4

Icardi'den maç sonu isyan

Mauro Icardi: "Hakemler neden sürekli bize karşı hata yapıyorlar, biz bunu anlamıyoruz."

Okan Buruk'tan tepki

Okan Buruk: "Güzel giden bir oyun vardı. Tabii Türkiye'de hakemlerin rolü, güzel giden şeylerin önünü kesmek!"