Şüpheliler arasında doktor, polis, asker de var! Çocuk görüntülerine cinsel istismar operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri çocuklara ait cinsel içerikli görüntüleri satıp yayan kişilere yönelik operasyon yaptı. Operasyonda doktor, polis ve askerleri personelin de bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar bürosu tarafından " Çocukların Kullanıldığı Müstehcen Ürünleri Ülkeye Sokma, Çoğaltma, Satma, Depolama, Bulundurma ve Kullanma" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tespitler sonucunda sosyal paylaşım uygulaması Telegram’daki gruplarda çocuğun cinsel istismarına konu olabilecek içerikteki müstehcen görüntülerin paylaşıldığı ve bu görüntülerin para karşılığı satıldığının belirlendi. Yapılan araştırmalar sonunda bu görüntüleri satan veya satın alan 44 şüpheli tespit edildi.

Eş zamanlı operasyon

İstanbul merkezli operasyonda 44 şüphelinin bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler arasındaki 4 kişinin doktor, sözleşmeli er adayı, uzman erbaş ve polis olduğu belirtildi.