Suriye'ye 5. operasyon sinyali! Erdoğan: Hazırlıklar tamamlanınca operasyon başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Suriye'ye yönelik 5. harekatın da sinyalini verdi. Gözler tekrar bölgeye çevrilirken hedefler arasında ise özellikle terör örgütünün aktif olduğu Tel Rıfat ile Münbiç bölgeleri yer alıyor.

Suriye'ye 5. operasyon sinyali! Erdoğan: Hazırlıklar tamamlanınca operasyon başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından çok önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında Türkiye'nin güney sınırlarında güvenli bölge ve terör koridoru oluşturulmasına karşı başlatılan sınır ötesi harekatlara değindi. Suriye'ye yönelik 5. harekatın da sinyalini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası Suriye'ye yönelik 5. harektın sinyalini verdiği açıklamaları şöyle; 

"Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımları ile ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz.

"Hazırlıklar tamamlanınca operasyonlar başlayacak"

Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekat önceliğimizin başında yer almaktadır.

TSK, istihbarat, emniyet hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır.

Suriye'ye 5. operasyon sinyali! Erdoğan: Hazırlıklar tamamlanınca operasyon başlayacak - Resim : 1
İŞTE HEDEFLER

"MGK'da kararlarımızı alacağız"

Perşembe günü yapılacak MGK'da bu hususta kararlarımızı alacağız. Biz de gereken görüşmeleri yaparak sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlayacağız.

Ülkemizin güvenlik endişelerine saygı gösterenlerle kendi çıkarları dışında hiçbir derdi olmayanların ayrımını bu süreçte bir kez daha görecek ve ileriki politikalarımızın referansı yapacağız" diye konuştu.