Prens Selman, Newcastle United'ı satın alıyor

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından imajını düzeltmek için üst üste hamleler yapan Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ı 300 milyon sterline satın almak için anlaştı.

Prens Selman, Newcastle United'ı satın alıyor

Korona virüs salgını nedeniyle tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan futbol kulüpleri, peş peşe iflas açıklarken dünyayı şaşırtan bir hamle geldi. Hamlenin sahibi tüm dünyanın adını Cemal Kaşıkçı cinayetiyle birlikte duyduğu Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman.

Salgın nedeniyle tüm spor organizasyonlarının durduğu dünyada sadece 4 ligde mücadeleler yapılmaya devam ediyor. Salgının sona ereceği tarih bilinmediği için liglerin ve spor organizasyonlarının ne zaman başlayacağı da bilinmiyor. Dünyanın dev kulüpleri bu nedenle futbolcuları başta olmak üzere tüm çalışanlarından maaşlarında indirim yapmasını istedi.

Salgın nedeniyle daha önce astronomik rakamlara ulaşan transfer ücretlerinin uzun bir süre boyunca duyulmayacağı konuşuluyor. Son olarak rekor Neymar'ın Barcelona'dan PSG'ye transfer olduğu gün 222 milyon euro ile kırılmıştı.

İngilizler 'Anlaşma tamam' dedi

İngiliz basınının haberine göre Muhammed bin Selman, Premier Lig ekibi Newcastle United'ı satın almak için kulübün başkanı Mike Ashley ile anlaştı. Ashley ile Muhammed bin Selman, kulübün satılması için masaya otururken İngiliz başkan, Suudi Arabistan veliah prensinden 340 milyon sterlin istedi. Muhammed bin Selman ise 300 milyon sterlin önerdi. Uzun süren pazarlıkların ardından ikili el sıkıştı. Önümüzdeki günlerde kulübü devralma işleminin tamamlanması bekleniyor.

Hayali gerçek oluyor

Selman, böylece İngiltere Premier Lig'den kulüp satın alma hayalini de gerçekleştirmiş olacak. Suudi Arabistan'ın en zengin kişilerinden olan Selman'ın uzun bir süredir İngiliz takımı alma hayali bulunuyordu.

Aynı zamanda Suud Kraliyet Mahkemesi başkanı ve Ekonomik İşler ve Kalkınma Konseyi başkanı olan Muhammed bin Selman'ın Newcastle'ı satın aldıktan sonra transfer için ciddi para harcayacağı ve kulübü ligin tepesine oynatmayı hayal ettiği belirtiliyor.

Newcastle'ın şu anki başkanı Mike Ashley, kulübü 150 milyon euroya satın almıştı... Newcastle, 10 senelik süreçte ligin orta - alt sıralarında mücadele etmesine rağmen bu zaman diliminde 2 kat fazla değerlenmiş oldu.

Newcastle United, Premier Lig ertelenmeden önce 13. sırada bulunuyordu.