Suudi Arabistan'a böyle yanıt verdi!

Carrefour'un Suudi mağazalarının Türk malı ambargosuna holdingten yanıt geldi. Şirketin hakim ortağının Sabancı Holding olduğu belirtilirken, "Marka kullanım hakkı dışında bir ilişki bulunmamaktadır" denildi.

Suudi Arabistan'a böyle yanıt verdi!

Carrefour, Suudi Arabistan temsilciğiline ait resmi Twitter hesabından Arap vatandaşlara Türk ürünlerini satmadıklarını duyurması tepki çekti. CarrefourSA'dan, Carrefour Suudi Arabistan ile ilgili açıklama yapıldı.

Şirketin hakim ortağının Sabancı Holding olduğu belirtilen açıklamada, "Carrefour Suudi Arabistan, Dubai kökenli Majid AL Futtaim Grup şirketidir. Carrefour Grup ile Carrefour Suudi Arabistan arasında marka kullanım hakkı dışında bir ilişki bulunmamaktadır" denildi.

CarrefourSA''nın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede şu ifadelere de yer verildi:

"Sabancı Holding'in perakende sektöründeki iştiraki CarrefourSA, organize gıda perakendesi sektöründe 1993 yılından itibaren Türkiye'de hizmet vermektedir.

Rekabet Kurumu, 29 firma hakkında soruşturma başlattı. 52 ilde 672 marketi ve 11 bin Türk çalışanı bulunan CarrefourSA, Türkiye'nin dört bir yanında balıkçılık, hayvancılık, tarım başta olmak üzere yerli üretime, yerli üreticiye destek vermektedir.

Şirketimizin hakim ortağı Sabancı Holding olup, şirketin yönetiminde söz sahibidir.

Carrefour Suudi Arabistan, Dubai kökenli Majid AL Futtaim Grup şirketidir. Carrefour Grup ile Carrefour Suudi Arabistan arasında marka kullanım hakkı dışında bir ilişki bulunmamaktadır."