Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı'yla ilgili itiraf gibi inkâr

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bu güne kadar inkar siyaseti yürüten Suudi Arabistan bu kez bir itirafta bulundu.

Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı'yla ilgili itiraf gibi inkâr

Suudi Arabistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil Cubeyr, ülkesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürmediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu için ABD’de bulunan Suudi Arabistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil Cubeyr, katıldığı bir oturumda yaptığı açıklamada ülkesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürmediğini belirtti.

Ancak Adil Cubeyr sözlerine "Resmi bir karar verilmeden Suudi hükümetinin ajanları tarafından öldürüldü" diyerek devam etti.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de geldiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.

Birleşmiş Milletler Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili raporunu da açıklamış ve Prens Selman ve Suudi yetkililerin gazetecinin öldürülmesinde rol oynadıklarına dair güçlü kanıtlar olduğuna vurgulamıştı.