Suudi Arabistan'dan 'Gazze' adımı! İsrail ile normalleşme görüşmeleri askıya alındı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde başlattığı yoğun bombardımanın adından Suudi Arabistan'dan yeni bir adım geldi. Suudi Arabistan yetkilileri, İsrail ile normalleşme görüşmelerini askıya aldıklarını duyurdu.

Suudi Arabistan'dan 'Gazze' adımı! İsrail ile normalleşme görüşmeleri askıya alındı

İsrail'in Gazze'ye başlattığı bombardımanın ardından Suudi Arabistan'dan da bir adım geldi.

ASKIYA ALINDI

Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığı bilgiye göre, Suudi Arabista, İsrail ile normalleşme görüşmelerini askıya aldı. 

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir kaynak, Suudi Arabistan'ın İsrail'le normalleşme adımlarını askıya aldığını söyledi. Haberde, "Suudi Arabistan, İsrail'le normalleşme görüşmelerini durdurdu." ifadesi kullanıldı.

AFP'ye konuşan kaynak, "Suudi Arabistan normalleşme görüşmelerine ara verme kararı aldı. Konuyla ilgili olarak da ABD'li yetkilileri bilgilendirdi." dedi.

"SALDIRILARI DURDURUN" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, dün, uluslararası topluma Gazze'deki sivillere yönelik saldırıların durdurulması ve insani felaketin önlenmesi için hızla harekete geçme çağrısında bulunmuştu.

Açıklamada, "Suudi Arabistan, Filistin halkının Gazze'den zorla yerinden edilmesi çağrılarını kesin bir şekilde reddettiğini ve Gazze'de savunmasız sivillerin hedef alınmasına devam edilmesini kınadığını teyit eder." ifadesi kullanılmıştı.

Gazze halkının temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılmasının, uluslararası insani hukukun ihlali olduğu vurgulanmıştı.