Füze saldırısının ardından Formula 1 iptal mi edilecek?

Suudi Arabistan'ın Kızıl Deniz kıyısındaki Cidde şehrinde petrol şirketi Aramco'nun tesislerinin bulunduğu bölgeden dev dumanlar yükseldi. Dumanlar, Formula 1 yarışının yapılacağı Corniche Pisti'nden de görüldü. Gelişmelerin ardından Cidde Grand Prix'inin iptal edilmesi gündeme geldi.

Füze saldırısının ardından Formula 1 iptal mi edilecek?

Arap koalisyonu, Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan Samta kentindeki elektrik dağıtım santralinin hedef alındığını ve ardından yangın çıktığını duyurdu.

F1'in ikinci yarışı Pazar günü Cidde'de

Dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan Formula 1 Pazar günü Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yarışılacak. Ancak bu saldırıların ardından iptal edilip, edilmeyeceği gündeme geldi.

Füze saldırısının ardından Formula 1 iptal mi edilecek? - Resim : 1

İlk açıklama Arap koalisyonundan

Yemen'deki Arap koalisyonu, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Samta kentindeki elektrik dağıtım santralinin hedef alındığı, ardından yangın çıktığı belirtildi.

Saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin detay verilmeyen açıklamada, olay sonucu can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın sosyal medya hesabında da Suudi Arabistan hava savunma sistemlerinin, Husilerin Necran kentine doğru gönderdiği iki kamikaze türü İHA'yı imha ettiği belirtildi.

SPA'da yayımlanan koalisyon güçlerinin açıklamasında, "16 düşmanca saldırı karşısında istişarelerin yapılması için Yemenli kardeşlerimiz uğruna itidalli davranıyoruz. Husileri ağır ihlallerinde ısrar etmemeleri ve koalisyonun sabrını sınamamaları konusunda uyarıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Husiler'den tedirgin eden açıklama

Öte yandan, Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki önemli bazı yerler ile Cidde kentindeki Saudi Aramco tesislerini kanatlı füzelerle vurduklarını ileri sürdü.

Piste yalnızca 6,5 kilometre uzaklığında

Sezona iyi bir başlangıç yaparak ilk yarışta Bahreyn'de birinci olan Ferrari pilotu Leclerc, bu yarışta da en iddialı konumda.

Yarışın başlamasına kısa bir süre kala Cidde'ye yakın bölgeye füze saldırısının gerçekleşmesi tedirginliğe neden oldu.

Bugün gerçekleştirilen antrenman turlarının ardından F1 yöneticileri konuya ilişkin henüz açıklamada bulunmazken, saldırıların Cidde'ye yalnızca 6,5 km uzaklıkta olması tedirginliğe neden oldu.

Dumanlar görünüyor

Dünyanın en büyük organizasyonlarından olmasının yanı sıra, dünyanın en büyük ekonomik gücüne sahip olan organizasyonun yarışa kısa süre kala grand prixi iptal etmesi beklenmezken, Husilerin F1'e yönelik büyük saldırı planı ile adını dünyaya duyurmasından da çekiniliyor.

Füze saldırısının ardından Formula 1 iptal mi edilecek? - Resim : 2