Suudi iş adamını İngilizce yaktı!

Oğluna doğum gününde özel uçak hediye etmek isteyen iş adamı, İngilizcesi yetmeyince 'yanlışlıkla' iki uçak satın aldı. Üstelik uçaklar yolcu uçağı! Asıl şaşırtan gelişme bundan sonra yaşandı.

Suudi iş adamını İngilizce yaktı!

Adı açıklanmayan bir Suudi iş adamı, oğluna doğum gününde uçak hediye etmek istedi. Enerji sektöründe olduğu ifade edilen adam, Airbus'ı arayarak sipariş vermek istedi. Uçak almak sanıldığı kadar kolay olmadığı için onlarca soruyla karşı karşıya kaldı.

Bu durumun 'kişiye özel uçak' yaptıkları için yaşandığını düşünen adam, tüm sorulara cevap verirken düşük seviyedeki İngilizce ile mücadele ediyordu. Ve bu savaş ona tam 365 milyon dolara patladı.

Faturayı normal karşıladı!

Suudi iş adamı, Airbus’un faturayı 365 milyon dolar olarak açıklaması üzerine bile durumun farkına varmayarak, "Tüm o para birimi konuşmalarında kaybolmuştum. Miktarın biraz yüksek olduğunu düşündüm ama mantıklı buldum. Uçağın içi ve dışıyla ilgili o kadar fazla soru sorular ki ben de oldukça kesin ölçekli modeller yaptıklarını düşündüm" ifadelerini kullandı.

İptal etmedi, yeğenine hediye etti

Fiyat konusunda da pazarlık etmediğini ifade eden iş adamı, aylar sonra Airbus'un uçakların teslimata hazır olduğunu haber vermesiyle her şeyin farkına vardı. İş adamı, “Bana kimin uçuracağını sordular, şaka olduğunu sandım” dedi. Ancak iş adamı satışı iptal etmek yerine A350-1000s model iki uçağı aldı. İş adamının ‘hesapta olmayan ikinci uçağı kuzenine hediye ettiği belirtildi.