'Suya gizli zam' yapıldı iddialarına ilişkin konuşan Ekrem İmamoğlu: Öyle bir zam falan yok

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), "İnsani Su Hakkı" uygulamasını kaldırdığını bildirmişti. Suya gizli zam iddialarına ilişkin konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "öyle bir zam falan yok" dedi.

'Suya gizli zam' yapıldı iddialarına ilişkin konuşan Ekrem İmamoğlu: Öyle bir zam falan yok

İSKİ'nin gizli zam yaptığı iddialarının sorulması üzerine Ekrem İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Öyle bir zam, falan yok. Burada, ne yazık ki daha önce alınan kararın içerisinde, zaten Meclis'in kararı tam okunduğunda görünecek ki, 'İlgili kurumlara sorulmak kaydıyla yürürlüğe girmesi' diye söylenmişti. Biz, ona rağmen yürürlüğe sokmuştuk. Ama daha sonra Sayıştay'ın aldığı karar sonrası, biz, böyle bir hakkı kullandırmamamıza rağmen, uygulamamamıza rağmen, sanki uygulamış gibi İSKİ şu ana kadar sadece kısacık bir dönemde, tam rakamı şu an söyleyemeyeceğim ama 150 milyon liranın üzerinde bir vergi borcu bize çıkarttı.

Bunu da yapılandırıp, ödemesine başladık. Dolayısıyla böylesi bir durumla karşı karşıyayız. Sayıştay'ın burada net, somut bir kararı var. Ve usulüne göre de oradan doğan katma değer vergisini bizden tahsil eden bir devlet kurumu var. Vatandaştan almadığımız bir verginin KDV'sini ödüyoruz yani şu anda. Dolayısıyla bu bir yasal durum, hukuksal bir durumİ bizim bireysel aldığımız bir karar değil tek başına. İSKİ yönetim kurulu böyle bir karar almak zorunda kaldı ve uygulamak zorunda kaldı. Gerekçelerini İSKİ zaten basına açıklayacaktır, açıklamıştır diye düşünüyorum."