Taksim Meydanı’nda dehşet! Önce darp sonra gasp!

Taksim Meydanı’nda yabancı uyruklu bir genç yanına gelen adam tarafından önce darp sonra da gasbedildi. Gencin telefonunu ve parasını çalmaya çalışan kişi B Bölge Güven Timleri tarafından yakalandı. O anşar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, geçtiğimiz 7 Eylül Cuma günü saat 12.30 sıralarında Beyoğlu Taksim Meydanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, meydandaki bir bankta oturan Fas uyruklu El Wafı Lahcen’in yanına bir şahıs geldi. Şahıs, Lahcen ile bir süre sohbet ettikten sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine şahıs, genci güpegündüz vatandaşların gözü önünde darp etti. Şahıs, ardından gencin cep telefonunu ve 100 lirasını gasp ederek kaçmaya başladı.

Önce dövdü sonra gasbetti 

Meydandan koşarak çıkan şahıs, ardından Gümüşsuyu İnönü Caddesi'ne girerek kaçmaya devam etti. O esnada bölgede devriye gezen İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Ekipler Amirliği polisleri, bir şahsın koştuğunu gördü. Dur ihtarına rağmen kaçmayı sürdüren genç ile güven timleri arasında kovalamaca başladı.

Kısa sürede yakalandı 

Dakikalarca süren kovalamaca sonucunda gaspçı şahıs, bir sokakta kıskıvrak yakalandı. Yaşı küçük Ü.K.’nin üst aramasını yapan güven timleri, Lahcen'den gasp ettiği telefonu ve parayı ele geçirdi. Gözaltına alınan Ü.K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından “gasp” suçundan adliyeye sevk edildi.