Taliban'dan kadınlara bir yasak daha

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban yönetimi, kadınlara yönelik baskısını giderek artırıyor. Son olarak yönetim, ülkenin Belh vilayetindeki kadın hastaların erkek doktora gitmesini yasakladı.

Taliban'dan kadınlara bir yasak daha

Afganistan'da Taliban yönetimi, ülkenin Belh vilayetindeki kadın hastaların erkek doktora gitmesini yasakladı.

90’lardan sonra 2021 yılının ağustos ayında Afganistan’da yeniden hakimiyet kuran Taliban, yönetiminin başında ‘bu sefer farklı olacak’ demişti. Ancak o dönemden bu yana hayata geçirilen politikalar, dünya genelinde tepki çekti. Ülke medyasında çıkan haberlere göre, Taliban yönetimi son olarak kadınların erkek doktorlara gitmesini yasakladı.

"KADIN DOKTORU NEREDEN BULACAKLAR?"

Afganistan medyasında çıkan haberlere göre, Belh kentindeki erkek doktorların kadın hasta almamaları, kadın doktorların da erkek hasta kabul etmemeleri talimatı verildi. Ülke genelinde pek çok kurum kadınların çalışmasına kısıtlama getirirken, kadın hastaların kadın doktor bulabilme ihtimali tartışma konusu oldu.

Taliban'ın Belh Vilayeti İşleri Müdürlüğü'nün 8sobah gazetesine yaptığı açıklamada, "kadın ve erkek sağlık çalışanlarının çalışma odalarının ayrılması gerektiği" de belirtildi. Açıklamada, erkek hastaların erkek doktorlardan, kadın hastaların da kadın doktorlardan randevu alması gerektiği de eklenirken, erkeklerin kadın hastaların bulunduğu odalara girmesinin kesinlikle yasak olduğu eklendi.