Tam 131 milyon avro harcanmıştı: Avrupa ülkesi koronavirüs aşılarını imha edecek

Belçika hükümeti tarafından 131 milyon avroluk aşılarla tıbbi malzemelerin imha edileceği duyuruldu. Yapılan paylaşımda salgının ilk dalgasında çok büyük miktarlarda tıbbi malzeme alındığı ve süresi dolduğu için bu malzemelerin imha edileceği kaydedildi.

Tam 131 milyon avro harcanmıştı: Avrupa ülkesi koronavirüs aşılarını imha edecek

Ülke basınında çıkan haberlere göre aşı miktarının 3,5 milyon doz olduğu, bunun Belçika'nın şu ana kadar almayı planladığı 54 milyon doz aşının yüzde 6,5'ine tekabül ettiği bildirildi. İmha edilecek olanların ilk üretilen ve virüsün ilk varyantına karşı geliştirilen aşılar olduğu belirtildi.

TEST KİTLERİ VE STANDARTLARA UYMAYAN MASKELER İMHA EDİLECEK

Aşıların yanı sıra kullanım süresi dolan çok sayıda test kiti ile standartlara uymayan maskelerin de imha edilecekler arasında yer aldığı kaydedildi.

Tıbbi malzemeler ve aşılarla birlikte 131 milyon avroluk ürün yok edilecek. İmha işlemi de 310 bin avro tutacak.

Tam 131 milyon avro harcanmıştı: Avrupa ülkesi koronavirüs aşılarını imha edecek - Resim : 1

“SALGININ İLK DALGASINDA ÇOK BÜYÜK MİKTARLARDA TIBBİ MALZEME ALINMIŞ”

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, konuyla ilgili açıklamasında, "Eşi görülmemiş ve büyük belirsizlikler içeren sağlık krizi sırasında bir hükümete göre halkı korumak için elinden gelen her şeyi yapmaktır. Bu nedenle salgının ilk dalgasında, malzemenin az bulunduğu bir dönemde önceki hükümet çok büyük miktarlarda tıbbi malzeme almış. Şimdi bunların süresi dolduğu için imha etmek zorundayız." ifadesini kullandı.

Vandenbroucke, tüm Avrupa ülkelerinde yüksek miktarlarda aşıların imha edildiğini veya edileceğini, Belçika'daki yüksek aşılama oranları sayesinde imha edilecek miktarın diğer ülkelerin yanında düşük kaldığını söyledi.

Tam 131 milyon avro harcanmıştı: Avrupa ülkesi koronavirüs aşılarını imha edecek - Resim : 2