Tam 4 yıldır aynı mahalleye gelip aynı yeri buluyor! Bu yıl yine gecikmeden geldi... Mahalleli onu çok seviyor

Adana'nın Kozan ilçesinde tam 4 yıldır aynı mahalleye gelip aynı yeri buluyor. Bu yıl yine gecikmeden geldi. Mahallenin simgesi olan leyleğe mahalleli portakal ismini verdi. Herkes onu çok seviyor.

Tam 4 yıldır aynı mahalleye gelip aynı yeri buluyor! Bu yıl yine gecikmeden geldi... Mahalleli onu çok seviyor

Adana'nın Kozan ilçesinde tam 4 yıldır aynı mahalleye kanat çırparak gelen portakal leylek yine aynı yere yuvasını yaptı. Mahallenin simgesi haline gelen sevimli leylek mahalleli tarafından sevgi ile benimsenmiş durumda. 

4 YILDIR ONLARI TERK ETMİYOR

Baharın gelmesiyle birlikte leyleklerin göçü de mart başı itibarıyla başladı. Kozan'ın Acarmantaş Mahallesi'ne de 4 yıldır aynı leylek geliyor. Narenciye diyarı olan Acarmantaş'taki vatandaşlar, 4 yıldır kendilerini terk etmeyip sürekli aynı yuvaya gelen leyleğe "Portakal" ismini verdi. Leylekler, elektrik direğine kurdukları yuva ile mahallenin gözdesi oldu.

Hatice Köseli, "Leylekler 4 yıldır geliyor. Kışları gidiyor, yazları gelip burada yavruluyorlar. Köyümüzün simgesi oldular. Önce erkek leylek geliyor yuvayı yapıyor sonra dişi geliyor. Burası narenciye ile ünlü bir mahalle olduğu için leyleğin ismini de Portakal leylek koyduk. Onları çok seviyoruz" dedi.

 

Tam 4 yıldır aynı mahalleye gelip aynı yeri buluyor! Bu yıl yine gecikmeden geldi... Mahalleli onu çok seviyor - Resim : 1