Tam 9 bin tanesi birden acı içerisinde telef oldu…Kütahya’da aşırı yağışlar tavuk çiftliğini vurdu

Kütahya’nın Gediz ilçesinde meydana gelen aşırı yağışlar hem tarım arazilerine hem de tavuk çiftliğine zarar verdi. Yağışın sonrasında bıraktığı hasarlar ortaya çıktı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarının sonucunda tavuk çiftliğinde 8 ila 9 bin arasında civcivin telef olduğu açıklandı.

Tam 9 bin tanesi birden acı içerisinde telef oldu…Kütahya’da aşırı yağışlar tavuk çiftliğini vurdu

Yurda yaz aylarının giriş yapmasıyla havaların ısınması beklenirken ülkemizin belirli kesimlerined yağışlar devam ediyor. Kütahya’nın Gediz ilçesinde aşırı yağışlar ekili tarım arazilerine ve hayvan çiftliklerine zarar verdi.

Tam 9 bin tanesi birden acı içerisinde telef oldu…Kütahya’da aşırı yağışlar tavuk çiftliğini vurdu - Resim : 1

 Gediz’de aşırı yağış sonrası Üzümlü köyünde bulunan tavuk çiftliğinde 8 bin civciv telef oldu. Zarar gören tarım arazilerinde ve tavuk kümesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması gerçekleştirdi.

Tam 9 bin tanesi birden acı içerisinde telef oldu…Kütahya’da aşırı yağışlar tavuk çiftliğini vurdu - Resim : 2
8 İLA 9 BİN CİVCİV TELEF OLDU

Üzümlü Köyünde selin vurduğu tavuk çiftliğinde 8 ila 9 bin arasında civcivin telef olduğu bildirilirken İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kaan Dönmez Köy Muhtarı Hasan Coşkun ile kümes sahibine ve çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tam 9 bin tanesi birden acı içerisinde telef oldu…Kütahya’da aşırı yağışlar tavuk çiftliğini vurdu - Resim : 3