Tanesi 50 liradan satılıyor!

Daha önce yaz aylarında başlayıp biten palamutun, sezonunun ardından görülmeye devam etmesi şaşırtıcı oldu. Palamut tezgahlarda 50 liradan satılıyor.

Tanesi 50 liradan satılıyor!

Yaz ayların sofralarda yer alması beklenen palamut hala balıkçılar tarafından avlanabiliyor. Palamut Şubat ayında 50 liradan satışa sunuluyor.

Balık hali esnafı Engin Tunç, Tunç, "Palamut, tezgahlarımızda az da olsa yer almaya devam ediyor. Her biri birer kilo ağırlığındaki palamudun tanesi 40- 50 lira arasında değişen fiyatla satılıyor" dedi.

Tunç, palamutun ilkbaharda Karadeniz'e, sonbaharda Ege'ye, sıcak sulara hızlı göç eden bir canlı olduğunu kaydederek, "Ancak kar yağışlarından önce deniz suyu sıcaklığının 19 derece olması balık göçlerini etkiledi. Şubatın sonuna geldik. İstanbul’da hala çinekop ve sarıkanat tutuluyor. Daha önceki senelerde de bazen ılıman geçen kışlarda bunlar yaşandı. Su sıcaklığı düşmediği zaman balık göç etmiyor. Balığı göçe itecek faktörler oluşmuyor. Su sıcaklığı da mevcut şartlarda olunca hayvan göç etmiyor" bilgisini verdi.