Tanju Özcan, o sözlerinden dolayı Kılıçdaroğlu'na seslendi! "Bütün CHP'lilerden özür dileyin"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, görevi devretme konusundaki sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulundu. Partinin 1,5 milyon üyesi ve çok sayıda belediye başkanı olduğunu hatırlatan Özcan, "Eğer bu cümleleri söylemişseniz veya ima etmişseniz, sizi bütün CHP’llilerden özür dilemeye davet ediyorum!" dedi.

Tanju Özcan, o sözlerinden dolayı Kılıçdaroğlu'na seslendi! "Bütün CHP'lilerden özür dileyin"

CHP’de Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ‘tedbirli’ olarak ‘kesin çıkarma cezası’ istemiyle disipline sevk edilen ve kararı 26 Temmuz'a ertelenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'genel başkanlığı devretme' sözleri nedeniyle sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından bir dizi açıklamalarda bulunan Özcan, "'CHP'de adı akçeli işlere karışmamış, geçmişi temiz birisi çıkarsa hemen görevi devredeceğim' demişsiniz. 1,5 milyon CHP üyesi var, çok sayıda Belediye Başkanı ve Milletvekili var. Kendiniz hariç hepimizin geçmişinde akçeli veya başka türlü kirli işler mi var demek istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Bu sözleri hazmedemediğini kaydeden Özcan, Kılıçdaroğlu'na seslenerek, partinin belediye başkanları ve milletvekilleri ile ilgili bildiği şeyleri kamuoyuna açıklamasını istedi.

"SİZİ BÜTÜN CHP'LİLERDEN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM"

Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözlerle rakiplere malzeme verdiğini ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

"Bu sözlerinizle, biz CHP’lileri akçeli işlere bulaşmış, kirli insanlar olarak kamuoyuna ve siyasi rakiplerimize malzeme haline getiriyorsunuz. Eğer bu cümleleri söylemişseniz veya ima etmişseniz, sizi bütün CHP’llilerden özür dilemeye davet ediyorum!!!"

'Kafama göre birini bulursam belki bırakırım' şeklindeki sözlerin çirkin olduğunu aktaran Özcan, "Bırakacağınız kişi TESEV üyesi veya 10 Aralıkçı mı olmalı mesala? Sanki Padişah veliahtını belirleyip gitmek istiyor. Bey efendi, hatırlatmak isterim; Burası CHP, devrimci insanların partisi, tarikat veya cemaat değil, CHP'liler biat kültüründen gelmiyor, kendi Genel Başkanı’nı kendi seçecek kadar akıllı insanlar. Siz hatırlarsınız BAYKAL dediysek HEP KAL demedik! Diyen de sizdiniz." diyerek sözlerini noktaladı.