Tansiyon zirvede… Kosova ve Sırbistan arasında son yılların en ciddi krizi… Can kaybı 4’e yükseldi

Sırbistan ile Kosova arasında gerilim bir kez daha çatışmaya dönüştü. Kosova'nın kuzeyinde silahlı bir Sırp grup, köyü hedef aldı. Saldırıda bir Kosova polisi hayatını kaybetti. Ardından devam eden çatışmalarda üç silahlı saldırgan da öldürüldü. İngiliz medyası bölgede yaşananları son yılların 'en ciddi krizlerinden' biri olarak değerlendirdi.

Tansiyon zirvede…  Kosova ve Sırbistan arasında son yılların en ciddi krizi… Can kaybı 4’e yükseldi

Kosova’da geçen mayıs ayında yapılan yerel seçimin ardından yaşanan gerilim dün gerçekleştirilen silahlı saldırı ile zirveye taşındı.

Kosova'nın kuzeyinde 30 kişilik silahlı bir grup pusu kurup polisle çatıştı ve ardından Banjska köyündeki bir manastırı istila etti.

Güvenlik güçleri silahlı grubun çevresini sararken NATO öncülüğündeki barış gücü, bölgede birliklerinin bulunduğunu ve gerekirse müdahale edebileceğini duyurdu.

Kosova’da geçen Mayıs ayında yapılan yerel seçimin ardından yaşanan gerilim dün gerçekleştirilen silahlı saldırı ile zirveye taşındı.

Tansiyon zirvede…  Kosova ve Sırbistan arasında son yılların en ciddi krizi… Can kaybı 4’e yükseldi - Resim : 1

CAN KAYBI 4'E YÜKSELDİ

Bölgede can kaybı 4'e yükseldi. Güvenlik güçleri silahlı grubun çevresini sararken NATO öncülüğündeki barış gücü, bölgede birliklerinin bulunduğunu ve gerekirse müdahale edebileceğini duyurdu.

Tansiyon zirvede…  Kosova ve Sırbistan arasında son yılların en ciddi krizi… Can kaybı 4’e yükseldi - Resim : 2

SON YILLARIN EN CİDDİ KRİZİ

İngiliz Guardian gazetesi dün yaşanan çatışmanın aylardır artan gerginlikler ve iki ülke arasındaki müzakerelerin durmasının ardından Kosova'da son yıllarda yaşanan en ciddi krizlerden biri olduğunu vurguladı.