Tapu sahipleri dikkat! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor, 76 gün içinde başvuru yapmak gerekiyor

Tapu sahibi olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama da tapu sahiplerine tarih verildi. 76 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor. İşte detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor, 76 gün içinde başvuru yapmak gerekiyor

Tapu sahiplerine yapılan önemli açıklamada, hisseli tapusu olanların tapuda ön alım hakkına sahip olması için 76 günlük bir süre bulunuyor. Bu süreye dikkat... 

MÜSTAKİL/HİSSELİ TAPU NEDİR?

Müstakil tapu ve hisseli tapu olarak adlandırılan tapularda taşınmaz üzerindeki tüm tasarruf yetkisinin tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapular müstakil tapu olarak adlandırılıyor. Tapu üzerinde tasarruf yetkisinin birden fazla kişiye ait olduğunu gösteren tapulara hisseli tapu deniliyor.

Tapu sahipleri dikkat! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor, 76 gün içinde başvuru yapmak gerekiyor - Resim : 1

MÜSTAKİL/HİSSELİ TAPUDA ŞUFA HAKKI NEDİR?

Hisseli tapuda şufa hakkı bulunuyor. Bu durumda hisse sahiplerine ön alım hakkı veriliyor. Hak sayesinde hisseli tapuya sahip olan kişiler bu hakkı satmak istedikleri zaman diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkı bulunmaktadır. Ancak hisseli tapularda alım için uygulanan süre sınırı bulunmaktadır.

MÜSTAKİL/HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Tapunun satışı noktasına atılacak adımlar farklılık gösterebiliyor. Bu hak sayesinde hisseli tapuya sahip olan biri bu hakkı satmak istediği takdirde diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkı bulunmaktadır. Ancak hisseli tapularda alım için uygulanan süre sınırı bulunmaktadır.