Erdoğan ve Özgür Özel bir araya geldi! Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Görüşme, 1 saat 35 dakika sürdü. İki partinin lideri 8 yıl sonra bir araya gelirken Erdoğan’ın gündeminde yeni anayasa başlığı, Özel'in dosyasında da dün Taksim’de yaşananlar vardı.

Erdoğan ve Özgür Özel bir araya geldi! Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü

Ankara 8 yıl sonra kritik bir görüşmeye sahne oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’le görüştü.

AK Parti ve CHP genel başkanları arasında 2016’dan sonra ilk görüşme niteliği taşıyan zirve saat 16.04’te başladı. Görüşme, 1 saat 35 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile görüşüyor - 1

 

Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi önünde AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş tarafından karşılandı. Özel, ardından genel merkeze geçti. Erdoğan ve Özel'in görüşmesi saat 16.07’de başladı. Görüşmede Erdoğan’a AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özel’e ise CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etti. 

HEDİYELEŞTİLER 

Özel, Cumhuriyet ateşi isimli bir obje ve mesir macunu hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Özel'e hediyeleri oldu. Milli Sarayalar'dan fincan seti, çay ve bal hediye etti.

Özel, Erdoğan'a AK Parti'de görüşmenin olmasının memnuiyetle karşıladığını söyledi. Organizasyonda özen olduğu için Erdoğan'ın özel kalemi Hasan Doğan'a teşekkür etti.

8 YIL SONRA İLK GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

İki partinin liderlerini 8 yıl aradan sonra bir araya getiren randevuda, kulislere göre Erdoğan’ın ağırlıklı gündeminde yeni anayasa başlığı öne çıkarken, Özel’in ise anayasa dışında borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının arttırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen kritik projeleri, hayat pahalılığı ve emekli aylıkları, atanamayan öğretmenler, kamuda işe girişlerdeki mülakatlar, Gezi tutukluları gibi kalabalık bir dosyayla görüşmeye geldiği belirtiliyor.

"ŞEFFAF POLİTİKA İZLENECEK"

Karşılıklı olarak iki lider “Bayramlarda ve önemli konularda görüşelim" görüş birliğine vardı.

CHP’li kurmaylar görüşmeye ilişkin, "Şeffaf politika izlenecek, müzakereleri önemsiyoruz ama mücadele ediyoruz. AKP güçlense ne olur, halkın menfaatine taleplerde bulunuyoruz. Sorunu çözüyorsak ve katkı verdiğimizi vatandaş görüyorsa biz de nasipleniriz. Çok başlık var, mutlaka bir ikisinin karşılığı olur. Çok uzun süredir iktidar ve muhalefet bir araya gelmemiş, görüşmesi kadar doğal bir şey yok ama bu normalleşmeye gitmek bile önemli." ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: İADE-İ ZİYARET GERÇEKLEŞECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin açıklamada bulundu.

Çelik yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile görüşüyor - 2

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti

Erdoğan ve Özgür Özel bir araya geldi! Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü - Resim : 4