Et fiyatlarına Ramazan ayarı! Protokol imzalandı! Tarım Kredi’de et kaç liradan satılacak? Kıyma ne kadar olacak?

Ramazan hazırlıkları sürerken son dönemde et fiyatlarındaki artış gündeme gelmişti. Deprem nedeniyle et fiyatlarına yapılan zamlar sosyal medyada sıkça konuşulmuştu. Ramazan öncesi et fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için Et ve Süt Kurumu (ESK) ve ile Tarım Kredi Marketleri arasında protokol imzalandı. Ramazan ayı için et fiyatları da belli oldu. Peki, Tarım Kredi’de et kaç liradan satılacak? Et ve Süt Kurumu et fiyatları ne kadar olacak? Kıyma ne kadar olacak? İşte detaylar…

Et fiyatlarına Ramazan ayarı! Protokol imzalandı! Tarım Kredi’de et kaç liradan satılacak? Kıyma ne kadar olacak?

Et fiyatlarına Ramazan ayarı geldi. Ramazan öncesi zam üstüne zam göre et fiyatlarında spekülatif fiyat artışların önüne geçmek için Et ve Süt Kurumu (ESK)  ile Tarım Kredi Market zincirleri arasında protokol imzalandı.

KUŞBAŞI VE KIYMA FİYATI NE KADAR OLACAK?

Buna göre kıyma kilogramı 140 liradan, kuşbaşı ise 150 liradan satılacak.

Konuyla ilgili ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan bir açıklama yaptı. Kayhan, "Protokol kapsamında bugünden başlayarak verdiğimiz ürünlerin miktarını aylık minimum 600 tona çıkararak ambalajlı 1'er kilogramlık kıyma ve kuşbaşı vereceğiz." dedi.

Kayhan'ın açıklamasına göre kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşının kilogramı da 150 liradan market raflarında satılacak.

MARKETLERDEN FİYAT TAAHHÜDÜ

İstanbul'da faaliyet gösteren ve kasap reyonu olan market zincirlerine aylık minimum 2 bin 400 ton karkas et vereceklerini söyleyen Kayhan, "Onlar da ramazan boyunca tüketicilerimize kıymayı 190 liradan, kuşbaşı eti de 210 liradan satacaklarını taahhüt ettiler. Bu program da bugünden itibaren başlıyor." diye konuştu.

EN UCUZ ET NEREDE SATILACAK?

ESK'nın da kendi satış noktalarında kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaracağını söyleyen Kayhan, fiyatların kıyma için 119 lira, kuşbaşı için ise 129 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

"ARTIŞI MALİYETLE AÇIKLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Kayhan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin hem tedarik zincirini hem de üretimi olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

"Depremden sonra iki gün içinde fiyatlarda 30-40 liralık yükseliş oldu."  diyen Kayhan, şunları kaydetti:

"Bunu maliyetle açıklamak mümkün değil. Son bir iki günde de 20-30 liralık artış oldu. Bunu da maliyetle açıklamak mümkün değil. Bunları spekülatif artış olarak değerlendiriyoruz ve mücadelemiz bu yöndedir."